Syysjuttuja pihassa (ja päässä)

Nyt on saanut viettää aivan mieeeelettömän kaunista syksyistä viikonloppua. Tällaisesta syksystä minäkin pidän – aurinkoisesta, lämpimästä ja värikkäästä. Vähän alkaa haaveksia villasukista (jotka tosin olleet jalassa lähestulkoon läpi kesän), muhkeista neuleista, pönttöuunissa rätisevästä tulesta ja – järjetöntä kyllä – teestä.

20170921_143544

20170921_143759

Onnistuin törttöilemään opiskelujen kanssa. Tiesin, että lokakuun lopussa ja marraskuun lopussa on alkamassa verkkokurssit – en vaan tiennyt milloin ilmoittautuminen alkaa. Kävin tänään kurkkimassa ja…hiphei, kaikki ryhmät molemmista kursseista ovat täynnä.

20170921_144041

20170921_144310

Toisin sanottuna nyt näyttää siltä ettei minulla ole marraskuussa ja joulukuussa opiskeluohjelmassa juuri mitään. Hukkaan siis hirvittävästi aikaa ja opintorahakuukausia. Lisäksi mikäli uusia ryhmiä ollaan järjestämässä niin nehän todennäköisesti ovat sitten keväällä. Kevät näyttää jo nyt melko kiireiseltä (mikäli suunnitelmani toteutuvat enkä möhli niitäkin) enkä nyt ihan välttämättä olisi kaivannut sinne lisää kymmentä opintopistettä suoritettavaksi.

20170921_144330

20170924_121536

Mielen ja kaamostaiston näkökulmasta ei myöskään näytä hyvältä se, ettei juuri marraskuussa ole oikein mitään virikettä. Toki talviunille mörrimöykyksi hautautuminen kuulostaa houkuttelevalta, mutta luulenpa, että pääni totisesti kaipaa tekemistä tuona vuoden kurjimpana ajankohtana. Mietinkin, että jos jostain saisin säästettyä rahaa, niin voisin ilmottautua parille sosiologian kurssille täyttääkseni tyhjyyttä.

20170924_121634

NYT yritän kuitenkin keskittyä tähän hetkeen. Yritän olla hermostumatta, yritän olla vaipumatta epätoivoon ja yritän olla pelkäämättä tulevia kuukausia. Yritän olla aktivoimatta mun superlahjakkuutta ja erityistaitoani – stressaamista asioista joihin en voi vaikuttaa tai jotka ovat vasta kaukana tulevaisuudessa.

20170924_121804

20170924_121952

NYT imen itseeni aurinkoa, värejä ja kauneutta. Katselen kuinka meidän puutarhaa pukeutuu syksyyn. Valmistelen sitä talveen. Kuten myös itseäni, siinä samalla.

20170924_121721

10 vastausta artikkeliin “Syysjuttuja pihassa (ja päässä)”

 1. Voihan hittolainen! Iso rutistus sekä tyhjään loppusyksyyn ja täyteen kevääsen. Kympin lisänopat kuulostaa kyllä aika kauhealle, mutta eiköhän hommat järjesty! Joku tarkotus tälläkin on. ❤

  Marraskuu on kyllä vähän vaikea, ainakin jos ei ole täysjoulufriikki kuten allekirjoittanut. Mulla se menee aika kepoisasti, kun asettaudun antaumuksella joulutohinan lähtötelineisiin. 😀

  Tykkää

  1. Minusta on kyllä alkanut vuosien saatossa kuoriutua enemmän ja enemmän joulufriikkeyteen taipuvainen…josko siis tuleva marraskuu menisi iloisissa tip tap tip tapeissa, toivoa sopii! 😀

   Kiitti tsempeistä! ”Hieman” nyt ottaa päähän oma törppöys. Toivottavasti tämä jää viimeiseksi hölmöilyksi tällä opiskelupolulla. 😛

   Tykkää

   1. Meidän opinahjossa tiedonkulku on kyllä niin luolamiestasolla, että tuollaisesta ei voisi oikeastaan edes syyttää itseään.

    Sun marraskuun agenda on selkeästi keitellä kokoon täydellinen glögi ja leipoa läpi kaikki pinterestin joulureseptit. Jos tekemisen puute iskee pahasti, voi hätäpäissään viettää myös thanksgivingiä. Eli eikun kalkkunaa täyttämään! 😀

    Liked by 1 henkilö

 2. Kannattaa hätistellä kurssien opettajia. Joskus he heltyvät ja ottavat kurssille ekstraa mukaan. Joskus kurssilta vapautuu no show -tyyppien takia paikkoja ekan kurssitehtävän jälkeen. Näitä sattuu kaikille. Ilmoittautumisten missaaminen on tärkeä osa opiskelijakokemusta 😀

  Liked by 1 henkilö

 3. Siis määki oon taas siinä jokasyksyisessä ihanassa huumassa, missä hypistelen kauniita vaahteranlehtiä ja mietin, et ei mulle tänä syksynä kyl varmaan mitään masennusta ees tuu!

  ..mutta marraskuu on todistanut luuloni aina vääräksi.

  Mut ny pistetään si hanttiin niin perkeleesti! Kaamosmasentujat united!!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: