Miltä detox tuntui?

Näin detoxkuurin loputtua ajattelin, että voisin kertoa myös siitä miltä nämä viisi päivää tuntuivat. Itseäni ainakin kiinnostaa paastoissa, dieeteissä ja muissa itsensä kiusaamisissa  terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä tempauksissa se puoli. Oltiinko sitä nälkäraivotautisena pitkin seiniä, huonovointisena ja nääntyneenä punkan pohjalla vai ihan muina porkkanoina?

22264965_930650570415271_1123005786_n

#1

Uutuudenviehätys ja iik jännää. Olin superonnellinen ja odottavaisin mielin kun päätin ryhtyä tällaiseen hulluuteen. Jääkaapin sisältö näytti ihan älyttömän ihanalta ja uusien juttujen kokeilu keittiössä nyt vaan on hauskaa. Tutkin mielenkiinnolla mitä kaikkea hyvää ja kaunista mikäkin aines lupailee.

Ravasin vessassa ihan koko ajan.

Kofeiinin puutos sai pään särkemään. (Tätä jatkui enemmän tai vähemmän joka päivä, mutta ensimmäinen päivä oli pahin.)

Sain iltapäivällä virtapiikin ja painuin tihkusateeseen tunnin lenkille. En kuitenkaan usko, että tällä oli mitään tekemistä itse kuurin kanssa. Iiik uutta jännää ihanaa vaan nyt otti vallan kaikesta.

Nukkumaan mennessä oli pientä nälän/tyhjyyden tunnetta vatsassa. Olenkin aina ollut iltasyöppö. Sohvalla makoillessa oli mielitekoja – mutta ei mikään ihme, kun monta kuukautta on hiihtänyt sohvalta jääkaapille napsimaan milloin mitäkin. Ensimmäinen päivä meni yllättävän helposti ja leppoisasti.

22330725_930695740410754_325408242_n

#2

Aamulla/aamupäivällä iski aivan jäätävän huono olo noin tunti aamudrinksun ja teen jälkeen. Vapisutti, oksetti, hikoilutti ja paleli saman aikaisesti. Pää tuntui pumpulilta. Hortoilin hetken ihan öönä, ja valmistin sitten aamupuuron. Helpotti! Uskoisin siis, että yön ja aamun aikana verensokerit pääsivät laskemaan liian alas.

Tänään ei pissattanut ihan niin paljoa.

Mutta ulkoilun ja hapen saannin tarve iski tänäänkin ja vietin 1,5h aikaa lenkkeillen ja leikkipuistoillen äitini ja veljentyttäreni kanssa. Sain myös opiskeluja etenemään ja hieman siivoiltuakin, joten energiaa on kyllä ollut ihan mallikkaasti.

Suolaa teki mieli.

Illalla huomasin ihmetteleväni, että päivän mittaan suu on tuntunut kuivalta. Vaikka juon vähintään kaksi litraa vettä päivässä (laitan kannullisen vettä joka aamu valmiuteen, jotta määrä varmasti tulee juotua) ja 3-4 isoa mukillista vihreää teetä. Myös kuuri itsessään pitää paljon sisällään nesteitä. Varsin tehokasta nesteenpoistoa siis!

22290270_930696980410630_1562517599_n

#3

Energiatasot edelleenkin hyvät, siis minun mittakaavallani. Ei ne siis ole nousseet mihinkään isompiin sfääreihin, mutta eivät laskeneetkaan. En tiedä olisinko voinut tällaista kuuria vetää töissä ollessani? Tuskin. Kotona ollessa kuitenkin mikä jottei. Heti aamudrinksun jälkeen (se on edelleenkin aivan järkyttävän hirveää! Pahinta koko kuurissa, prrrhrhhh!) lähdin vajaan tunnin ulkoilulle äitini ja veljentyttäreni kanssa.

Huono olo meinasi ehtiä iskemään tänäkin aamupäivänä, mutta tällä kertaa osasin ennakoida ja varautua siihen eikä tilanne päässyt niin pahaksi. Aamiainen tasasi jälleen olon nopeasti.

OLI AIVAN JÄRJETÖN NÄLKÄ. Näläntunne, jota ei juurikaan kahtena edellisenä päivänä tuntunut tai se tuntui pienenä tyhjyytenä, jyräsi tänään päälle täydellä voimalla. Loin päivän aikana lukuisia kaihoisia katseita meetwurstipakettiin.

Iltapäivän kärsin jälleen etovasta, oksettavasta olosta. Lisäksi pitkin päivää minua palelsi, vaikka olin pukeutunut sisälläkin neuleeseen ja villasukkiin ja pönttöuunissa oli tulet. Tätä ei voi kutsua hyväksi päiväksi. Mieli ja fiilis oli edelleenkin ihan hyvä ja virkeä, mutta fysiikka päätti pistää haistatellen.

Kolmas päivä oli myös perjantai ja lähdin huvikseni veljeni mukaan hakemaan toista veljeä naapurikaupungin juna-asemalta (joo, täällä pöndellä ei paljo junat kuljeskele paria vuoroa enempää). Eli siis istuin auton kyydissä hyvässä seurassa musiikkia kuunnellen 200 kilometriä ILMAN KALJAA. Vähän söi naista! (Siis kun mun mielestä takapenkkiteineily on edelleenkin yks parhaista ajanvietteistä, terkuin Pia 33v.)

22278756_930668553746806_35800160_n

 #4

Aamu oli ihan sikkehyvä! Pohdiskelin jo, että tätä voisi jatkaa viiden päivän sijaan kokonaisen viikon ja vakavasti jo harkitsin tekeväni niin.

MUTTA EN TEE!

Iltapäivällä iski jälleen se etova ja oksettava olo. Minä en oikein osaa kuvailla sitä. Sellainen ärsyttävä tunne vatsassa, ja pahimmillaan meinaa heittää ihan yökkäilyyn (muttei sentäs oksentamiseen) asti. Nieleskelyttää. Niin kuin krapulaa potisi! Narisin olotilastani Instatarinoiden puolella ja kas! Eräs hippi tuli Pirtistään kertomaan, että mun (mahdolliselle) pitta -tyypille ei käy etikat eikä sitrushedelmät. Ja kukahan niitä oli tässä vetänyt kitusiinsa jo neljänä aamuna…Myöhemmin itsekseni selvittelin, että myöskin pinaatti on nou nou. Sitäkin tässä vedetään desitolkulla päivittäin. Asioista ei tokikaan kannata ottaa etukäteen selvää…

No joo, ei tokikaan voi varmuudella tietää johtuuko oireiluni juurikin noista sopimattomista ruuista (etenkään kun ei ole varmuutta siitäkään olenko mikään pitta) vai ihan ylipäänsä tästä kuurista ja sen rankkuudesta/sopimattomuudesta minulle. Mielenkiintoista tämä on joka tapauksessa ja innostuin nyt tutkimaan näitä ruoka-aineasioita enemmänkin, kun aiemmin se oli jäänyt vielä meinaamisen tasolle.

Neljännen päivän iltapäivä ja ilta menikin sitten enemmän tai vähemmän kärvistellessä joko huonovointisena tai järjettömän nälkäisenä. Kävin kuitenkin tänäänkin heittämässä tunnin lenkin ihanissa syksyisissä maisemissa (aurinko paistoi yhdessä vaiheessa upeasti ennen kuin taivas jälleen repesi!) ja se auttoi, ainakin noin niin kuin henkisellä tasolla. Luovuttaminen pyörähteli mielessä useamminkin kuin kerran, mutta päätin, että kyllä minä perkele tämän loppuun asti vien!

22291958_931114530368875_2112477588_n

#5

Syyt miksi lähdin detoxia pitämään eivät olleet vain sellaisia suloisia ja itseäni halailevia haluan puhdistaa kehoani ja mieltäni -henkisiä. Ehei. Kyllä minä tässä lähdin myös hakemaan jykevää stoppia mässäilylle, uutta alkua kevyemmälle ruokavaliolle ja ihan rehellisesti muutaman kilon nopeaa pudotusta tästä manaattimaiseksi muuttuneesta kropastani. Tänä aamuna sainkin sitten heti aamusta alkaen känkkäränkän aikaiseksi, kun kahtena aamuna vaa’an lukemat eivät ole inahtaneetkaan alaspäin.

Mmmmmmiksi? Luulisi, että tällä jatkuvalla nälällä ja vessassa juoksemisella saisi jotain aikaiseksi ja liikkeelle! Vaan ei. Voiko muka olla, että ne ylimääräiset nesteet ja pöhöt holahtivat minusta liikkeelle kahtena ensimmäisenä päivänä ja nämä loput ovat ihan kuule pläskiä mitkä kupeillani hengailevat? Grrrr, turhaanko kärsin! (Juu, ei paljo henkeviä hyvinvointijuttuja tänä aamuna mietiskelty.)

Positiivista tässä päivässä kuitenki se, että ei oo paljoo öklötellyt! Pienesti meinasi taas tuossa keskipäivän aikoihin nieleskelyttää, mutta se meni yllättävän nopeasti ohi eikä nyt iltapäivään mennessä ole uudestaan näkyillyt.

Päivä on mennyt aika hyvässä hengessä. Opiskellessa ja siivotessa. Fiilistellessä sitä, että enää mun ei tarvii ikinä juoda sitä järkyttävää omenaviinietikka-sitruunalitkua ja huomenna saan syödä ihan oikeaa lämmintä ruokaa!

22323418_931765013637160_317394044_n

Huomenna tulossa postausta siitä mitä detoxin jälkeen. Maailmani jatkaa edelleen pyörimistään ruuan ympärillä, mutta kuinka…no, huomenna näette!

13 vastausta artikkeliin “Miltä detox tuntui?”

   1. Juu ei varmasti kannata lähteä tietoisesti ärsyttämään 🙂

    Mut tämähän on siis tosiaan vain minun kokemus tästä nimenomaisesta detoxista. Jollekulle muulle voi sopia vallan mainiosti.

    Tykkää

 1. Opintojen puolesta voin sanoa, että vilu oli siksi, että kalorit oli varmasti miinuksella ja että dieeteissä/laihduttaessa ensimmäiset 21 päivää (!!) kehosta lähtee vain nestettä. Eli ällös huoli, ei se pelkkää rasvaa ole! Sitä en tosin osaa sanoa miksi elimistö alkoi panttaamaan nestettä viimeisinä päivinä, luultavasti muutos oli liian raju ja se ajatteli nälkävuosien iskeneen pahemman kerran? Mutta siis tosi mielenkiintoinen kokeilu ja kirjoitus! 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Oooo, kiitos ja kumarrus tästä asiantuntevasta kommentista! Mieki ihmettelen tuota jumahdusta :O Hyppään tosin vielä aamulla vaa’alle, jotta näen detoxin loppulukeman…toivoa sopii, että jotain heräämistä alkas tapahtua! Tosin enpä yllättys siitäkään jos sipsein ja viinein narinoitu kroppani olis menny näläkäshokkitilaan ja pitäs kynsin hampain kiinni _kaikesta_ :’D

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: