Marraskuun ensimmäinen

Lumi satoi sankkana lokakuun puolella, mutta muodostuu kinoksiksi ja taivuttelee kuusten oksia vielä nyt marraskuun ensimmäisenäkin. Marraskuun ensimmäinen avautui kirkkaana. Aamulla avatessani silmäni näin ensimmäisenä kissan, joka istui yöpöydällä aurinkokylvyssä.  Olohuoneen ikkunasta vyöryi kirkas valo täyttämään makuuhuoneenkin.

IMG_20171101_163820_643

Marraskuun ensimmäinen avautui kylmänä. Pakkasta oli aamulla kymmenen astetta, päivällä kuusi ja iltapäivän hämärtyessä alkaa taas hiipiä alaspäin.

Toinen kissoista on muuttanut pönttöuunin päälle, toinen nukkuu sängyssä tyynyni vieressä myös päivisin. Koira ei tajua tuon taivaallista. Kanojen luukut on suljettu. Huomenna haetaan kaksi uutta kissaneitiä torppaan, niin loppuu tämä horrostus!

IMG_20171030_170549_974

Minä paahdan myskikurpitsaa uunissa ja keitän siitä keittoa. Kohotan leipätaikinaa vuorokauden kaapin päällä (kissantassujen ja nenien ja karvojen ja häntäsuikeroiden ulottumattomissa) ja paistan valurautapadassa iltapalaksi. Kaipaan mattoja keittiön lattialle ja ihailen kuurankukkia ulkoeteisen ikkunoissa. Kuuntelen punanenäisenä Muumilaakson marraskuuta lenkillä ja illalla saunan jälkeen joudun sipaisemaan kosteusvoidetta poskipäihin.

IMG_20171031_133002_730

Ok. Marraskuu. Olen valmis. Ole minulle hellä.

8 vastausta artikkeliin “Marraskuun ensimmäinen”

 1. Kyllä vallitseva lumitilanne riittää, samoin pakkanen. Onneksi tekojää on keksitty jos vaikka tulisi sellainen olo, että haluaa kaatuilemaan kovalle alustalle. Hiihto? Jokseenkin sama reaktio kuin yllä 😉

  Liked by 1 henkilö

  1. Uhitteli säätiedotus, että viikonloppuna sulaisivat pois.

   Saisivatkin sulaa! Kanojen takia toivoisin pitkää, lämpimähköä ja lumetonta marraskuuta, että voisivat ulkoilla mahdollisimman pitkään ennen talvikautta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: