Kissa kukkaruukussa ja muita tarinoita

Meillä on täällä mustavalkoinen kissa, joka asuu sängyn alla perimmäisessä nurkassa. Minusta tuntuu, että hän vain haluaa asua niin. Että hän hengailee siellä, koska tahtoo hengailla, ei siksi, että olisi pakko.

Mustavalkoinen nimittäin käy iltaisin jaloittelemassa jos siltä tuntuu. Se tulee rohkeasti aivan viereeni odottamaan ruokaa jo silloin, kun vasta olen laittamassa ruokaa kuppiin. Se nuuskuttelee ojennettua kättä ja Rikin nenää.

Sitten meillä asuu täällä pieni kirjava kissa. Joka myös tulee kostetusetäisyydelle, mutta puikahtaa karkuun jos yrittää koskettaa. Sen kanssa on saatu pystyyn leikit – leluhiiren tappaminen, paperipallon jahtaaminen, rautalankavänkyrän päässä olevan kissanleluviritelmän saalistus. Se kirjava kuljeskelee päivisin ympäri taloa. Istuu kukkaruukussa, kiipeää kiikkerän kirja-krääsä-hylly-perunalaatikko-minkälie päälle. Roikkuu verhossa ja nuuskuttelee viherkasvia sen näköisenä, että tästä voisi haukata. Eilen aamulla heräsin siihen, että joku tuijottaa. 

Mietin illalla, että joskus tulevaisuudessa saatan vielä kaivata niitä päiviä, kun se oli vain sängyn alla hiljaa.

Picture_20171106_104751836

Trio ja Pikkunen on molemmat noteeraaneet kirjavan ja kirjava ne. Kirjava ei välitä pätkän vertaa, hiimailee niinku tykkää. Mutta Trio on ollut pudota nojatuolista monen monta kertaa pienen kirjavan menoa seuratessaan. Pikkusen ruokarauha on häiriintynyt hetkellisesti.  Esimerkiksi eilen keittiöstä kuulu mussun mässyn, kirjava meni sinne niin kuului Pikkusen närkästynyt KIÄSSSHHHHH ja kun kirjava tuli pois sieltä (ilman mitäääään kiirettä) kuului taas mussun mässyn.

20171106_102958

Meidän lellipentu pikku-Trio näyttää yhtäkkiä valtavan isolta ja aikuiselta. Meidän koti puolestaan näyttää kaatopaikalta (en voi imuroida, koska pienet kissat, hän sanoi itselleen ja sulki silmänsä) ja opintojen eteneminen siltä, että jollakulla on ollut täällä mielenkiintoisempaa tekemistä.

 

5 vastausta artikkeliin “Kissa kukkaruukussa ja muita tarinoita”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: