Äiti on vähän väsynyt

IMG_20171116_123745_078

Sanottasko viimeisen viikon sisään minuun on hiipinyt väsy. Otteeni vuorokausirytmistä on lähtenyt lipsumaan. Valvomiset venähtää aamuyön tunneille, aikaisemmin nousin yhdeksältä kun nykyisin painan silloin torkkua. En saa unen päästä kiinni ja itselleni epätyypilliseen tapaan heräilen herkkään pitkin yötä ja uudestaan nukahtaminen on vaikeaa.  Jos ei koira rapistele kynsillään laminaattia niin sitten kirjava kissa sekoilee pitkin öitä (niin kuin kissan kuuluu, mutta olin näiden vanhempien kissojen kanssa saanut tuudittautua yönsä nukkuviin kissoihin jo vuosikaudet) eikä siis ainakaan edesauta nukkumista. Aamuheräämiset venyy huonojen yöunien takia, pitkälle vetkuteltu aamu puolestaan vaikeuttaa illalla nukahtamista. Bonuksena vitutus siitä kun taas vötkyilin niin pitkään enkä kerkee saaha mitään aikaan saatanan laiska akka.

Lisäksi opintojen suhteen käännyttiinkin täyskäännös ja nyt minulla onkin jopa kiire. Tosin tämä on ihan kivaa ja mielenkiintoista kiirettä. MUTTA siihen päälle Jerellä on ollut nyt hirvittävän paljon ilta- ja yövuoroja ja vain ykkösvapaita, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että vastuu kodista on lähestulkoon yksin minulla. Kanat, kissat, koira vaativat hoitoa, taloa pitää lämmittää ja puuta kantaa, siivota, laittaa ruokaa, pestä pyykkiä, täytyy tässä nyt lenkillekin ehtiä oman hyvinvoinnin ylläpitämisen vuoksi ja edes johonkin sosiaalisin rientoihin (kävin eilen katsomassa tokasikajutun, oli aivan loistava!) ja piipaa piipaa.

Huomasin tänään aamulla lenkillä avautuvani kaverille suu vaahdossa. Nauruksihan se meni. ”Pennut valvottaa yöt eikä äijäkään tee mittään!!!11”

Nauru, lenkkiseura ja lenkkeily ylipäänsä, kakihedelmät (olen siis niin koukussa!), pesulasta vihdoin ja viimein haetut ihanat puhtaat matot, aamupalasmoothie ja yhdessä toteutettu siivouspäivä veivät känkän mennessään. Uskon ja luotan siihen, että saan vielä yöni ja rytmini tasaantumaan, että tämä ei ole mitään marraskuun metkuja, tai jos onkin, niin hyvin lievä ja ohimenevä vaihe.

Sitäpaitsi aamun avaus multakasan lakaisulla, ruukun sirpaleiden keräilyllä ja jukkapalmun uudelleen istutuksella kertoo vaan siitä, että meille pikkuhiljaa kotiudutaan.

IMG_20171115_192803_074

12 vastausta artikkeliin “Äiti on vähän väsynyt”

 1. Sulla sentään on ketä syyttää 🙂 🙂 🙂 Tai no oishan mullakin AM, mutta kun se tekee ruuan ja käy kaupassakin, niin…
  Ei oo meillä naisilla helppoa 😀 : D
  Kohta alkaa joulukuu ja sitten pääset tekemään kaikkia ihania joulujuttuja ja laulamaan täyttä kurkkua joululauluja ja ja.. Ajattele: joka päivä kun Jere tulee töistä, kotona on jotain uutta jouluista mitä sä olet tehnyt 😀 Kissoilla pienet tonttulakit, kilikellot hännänpäässä ja silleen…

  Liked by 1 henkilö

  1. Rehellisesti sanoen mä voin syyttää vaan Jeren työvuoroja, en niinkään Jereä. Se kuitenkin on oikeesti tekevä ja noheva mies, nyt vaan ei oo hällä ollu aikaa huolehtia avovaimokkeensa kermapers…öh, siis osuudestaan kodin töistä :’D

   Jooo kilikelloja kissoille! Eihän nuista vielä muuten ääntä lähdekkää…! 😀 Nyt just ei kyllä oo energiaa edes ajatella mitään joulujuttuja (ja unohdin jälleen ostaa niitä hiivatin polttimoita kynttelikköön!). Mutta eiköhän tämä tästä taas! Toivottavasti…

   Tykkää

   1. Kyllä se siitä ❤ Mun ällöpositiivisen persoonani motto on "asioilla on tapana järjestyä" – positivisuus tuntuu vaan tällä hetkellä munkin mielestä olevan sieltä mistä suurin osa ihmisistä väittää sen olevan. Mutt hei, periks ei anneta.
    Kohta on kesä 😉

    Liked by 1 henkilö

 2. Marraskuuta munille jos alkaa isotella ja sotkea rytmejä.
  Se on tuo kissaäitiys vähän samaa kuin ihmisäitiys…ihan kiusalla heitän tässä ” nauti nyt, lyhyt on aika kun ne siinä kirmaa”
  Mukavaa viikonloppua!

  Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: