Elämäni höttöpäänä (+ pari kirjavinkkiä)

Hämärästi muistan syyskuun ja lokakuun. Sen minussa virranneen energian ja tarmon ja motivaation muutoksille, halun olla ja elää. Kuinka löysin elämääni sen sellaisen yleisesti hyvänä pidetyn rytmin ja sisällön, ja kuinka se itsestäkin tuntui hyvältä. Muistan, muistan hämärästi…

27658672_995110317302629_2071200576_n

Vaihdoin kahvin teehen ja sitten taas kahviin ja taas takaisin teehen, kun huomasin, että jopa aamupäivällä juotu kahvi vaikuttaa seuraavan yön nukahtamiseen. Ai niin ja sitten taas siitä huolimatta takaisin kahviin.

Lumen lisääntyessä, säiden kylmetessä ja flunssan kurittaessa lenkkeilyt ja kaikenlaiset ulkoilut tipahtivat tasolle nolla. Tiedänhän minä, että ulkoilu piristäisi mieltä eikä liikunta varmasti ainakaan pahentaisi tuota opintovapaan aikana vyötärölle kerääntynyttä röllykkää. Muuutta olen myös nautiskellut suunnattomasti villasukat jalassa haahuilusta sisällä, kynttilöiden polttamisesta ja ajatuksesta siitä, että mun ei oo pakko mennä ulos. Riittämiin ollut, ja tulee olemaan, sitä pakkoa työmatkoissa.

Niin, palasin siis kahviin jälleen kerran, koska päätin taas keksiä (oravan)pyörän uudestaan. Olen pyhittänyt illat itselleni, joka siis käytännössä tarkoittaa piereskelyä sohvalla ja Netflixin tuijotusta. Joskus hyvä sarja saattaa pitää otteessaan niin, että oho kello onkin kaks yöllä. Sitten kun kyllästyin sarjojen tuijotukseen, löysin BookBeatin uudestaan. Nyt on mennyt neljä yötä ja kolme luettua kirjaa*, sekä neljäs aloitettu. Nukahdan aamuisin, pakotan itseni ylös viimeistään puoliltapäivin, juon sammiollisen kahvia saadakseni rattaat päässäni pyörimään ja opiskelun sujumaan, valvon illat ja yöt, koska kahvi ja kaikki ihana oma aika.

No okei, ei se opiskelukaan just nyt tällä hetkellä suju ihan niin suurella panostuksella kuin vielä vaikka loppuvuodesta, mutta etenemistä se on hidaskin eteneminen. En ole huolissani.

27583860_995110897302571_914704960_n

Olen vuorokausirytmin ja kaikki hyvät ja kauniit lupaukset ylösalaisin vipsauttanut höttöpää. Marraskuussa tämä tällainen olisi suistanut minut raiteiltaan, mutta nyt kun katson helmikuun ensimmäisen päivän maisemaa ikkunasta, voin vain hyristä tyytyväisyyttä. Aurinko ja pakkanen toivat mukanaan valon ja värit. Lumihanki loistaa ja hohkaa valkoisena, taivas on kirkkaansininen. Minulla on villasukat, neuletakki ja pieruverkkarit ja kuvaan aurinkokylvyssä rusottavia vaaleanpunaisia neilikoita ja mietin, että tekee mieli kirjoittaa.

Voisin sättiä itseäni kurittomaksi aasiksi, pyrkiä pakottamaan takaisin muottiin (joka syksyllä kyllä oli hyvä, ei sillä), tuntea syyllisyyttä ja huonommuutta. Mutta toisaalta nukun riittävästi, teen mitä haluan ja milloin haluan, luen kirjoja, kehitän itseäni opiskellen. Syön kasvikseni. Vietän pitkiä aamuja, kiireettömiä ja leppoisia. Siirrän imuroinnin huomiseen ja syön aamupalaksi Runebergin tortun. Katselen nukkuvia kissoja kukkakuvioisella sohvalla, keitän punaherukoista vispipuuroa ja googletan kasvisruokareseptejä.

Syksyllä elin hyvää elämää, kurinalaista. En tiedä millaista elämää elän maaliskuussa tai huhtikuussa tai heinäkuussa. Hyvää todennäköisesti silloinkin. Tammikuu ja helmikuu olkoon elämääni höttöpäänä. Koska tämäkin on hyvä, just nyt.

*Tässä vielä viime öiden lukuvinkit muille höttöpäille:

Eve Hietamies: Hammaskeiju

Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

Minna Lindgren: Ehtoolehdon pakolaiset

+ viime yönä aloitettu Catharina Ingelman-Sundbergin Kakkua, kiitos!, joka ei näin alkuun ole vakuuttanut ihan niin hyvin kuin nuo kolme aiempaa, mutta menee samaan höttökastiin kuitenkin (ja tulee varmasti luettua loppuun).

7 vastausta artikkeliin “Elämäni höttöpäänä (+ pari kirjavinkkiä)”

  1. BookBeatissa on jos et malta odottaa! 😀 Tykkäsin hirveesti Yösyötöstä ja Tarhapäivästä, ja Hammaskeiju oli taattua, hauskaa ja myös itkettävää, jatkoa näille kahdelle edelliselle ❤

   Tykkää

   1. Juu samoin! Sain joskus yllärilahjana kaverilta ja oon kyllä tosi onnellinen siitä! Epäilenpä nimittäin, että näinköhän olisin koskaan ITSE oma-aloitteisesti mennyt lukemaan mitään lapsiaiheista kirjallisuutta! 😀

    Tykkää

 1. Päivitysilmoitus: Välitilassa – Pöpelikössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: