Arjensietokyky

Oi voi voi, oi joi joi. Kyllä on niin rankkaa tämä arki!

DSC_0090

Aamupäivällä sanottiin heipat mökille ja huomasinpa hästägäileväni instaan paluusta arkeen. Joo siis kyllä. On ihan siis todella rankkaa viettää ensin illanhämyjä ja aurinkoisia päiviä mökillä tehden oikeastaan ei mitään ja sitten tupsahtaa keskelle perjantaita. On. Rankkaa on arki.

Totta kai siinä on se laukkuhässäkkä. Pakkaa kamat, kanna autoon, kanna autosta ulos, pura kamat. Likapyykki, puhtaat vaatteet, jääkaappitavarat, kuiva-aineet, vie tuo ja laita kaikki paikalleen. Kylmälaukku varastoon, vesikanisterit kuivumaan, äkkiä puhelin lataukseen. Talviaikaan nyssäköiden määrä on kesään nähden huomattavan suuri, kun mökillä ei voi säilyttää esimerkiksi ruoka-aineista mitään jäätyvää. Kannetaan sitten edes takaisin oliiviöljyt, sinapit, säilykkeet ja juomat.

Sitten alkaa ne kotihommat. Jere jää hoitamaan ulkohommia – ruokkii kanat, lakaisee portaat, kolaa päivien aikana kertyneet lumet, tyhjentää postilaatikon. Minä työnnän kissanruokaa neljään kuppiin, silitän, leperrän ja leikitän. Sytytän tulet pönttöuuniin ja napsautan sähköpatterit pois päältä. Järjestelen, siivoilen, putsaan hiekkalaatikot, palautan koulutehtävän. Jerellä on iltavuoroon meno, joten ravitsevaa lounasta edustaa pakastepitsa. Minä teen eväät.

DSC_0045

Minulla on tänään jännittävä ilta tiedossa. Jo jokin aika sitten minuun otti yhteyttä lapsuuden aikainen ystäväni lähettäen kaveripyynnön Facebookissa. Olemme vaihtaneet muutaman sanan, mutta tavanneet emme ole sitten ala-asteen.  Voi että, olimme silloin kauan kauan sitten niin bestiksiä! Viikko sitten hän aloitti keskustelun, josko tavattais? Kun hän on tänne meidän kaupunkiin palannut, unelmien omakotitalon vuokrannut, kanoista haaveilee. Että juotasko vaikka vähän viiniä?  Sovimme treffit tälle illalle. Ajattelimme, että kun ystävyydelle on pohjat silloin aikoinaan luotu, niin kannattaahan tämä kortti katsoa! Katsoa, että mitä meistä on tullut, olisiko vielä meitä. Jos ei ole, niin sitten ei, mutta täytyyhän siitä ottaa selvää!

Hän siis tulee meille. Joten arkeen paluuseeni kuului myös raivokasta imurin heiluttelua, pölyjen pikaista pyyhintää, vessan kuurausta ja yläkertaan valmiin puhtoisen pedin laittamista. Havahduin siihen, että meillä ei ole mattoja. Hieman saatoin korotella ääntäni, että ei nyt hyvänen aika ilman mattoja voi, ei nyt hittolainen voi tulla ekaa kertaa meille ihminen silleen ilman mattoja! TEE JOTAIN! JUOKSE! HAE! Ja niin Jere haki isot matot ulkorakennuksen vintiltä (iso, avoin ja kylmä tila) takaisin sisään, jonne ensin ne olin käskyttänyt hänen viemään (siis joskus kovien pakkasten aikaan, siivoushepulissani, tuulettumaan ja raikastumaan…öö…noin kuukausi sitten? Kyllä, olen hyvin on/off -tyyppi mitä hepuleihin tulee.)

DSC_0050

Mökiltä kotiutumisen ja kaiken tämän hässäkän ja lopulta päätyen (todella) raikkaiden mattojen levittämiseen lattialle välissä kului aikaa ehkä jotain pari tuntia.

Sen jälkeen minä olen vain haahuillut, räpsinyt kotonakin kameralla kuvia ihastuneena valon määrästä, leikkinyt lisää kissojen kanssa, lämmittänyt itselleni ravitsevaksi lounaaksi pyttistä, juonut kahvia, selaillut mökkikuvia, katsonut Netflixistä pari jaksoa uutta kautta ihanaa kolme miestä ja tyttöä, kirjoittanut tätä.

Tässä minä vain odottelen, kaikessa rauhassa, iltaa. Iltaa, jolloin voin juoda viiniä, syödä pinaatti-fetapiirakkaa, tutustua uudestaan ihmiseen, josta ainakin aiemmin valtavasti pidin.

Et joo. Jooo-o. Hirveen rankkaa on tämä arki. Ehkä tän sietää.

3 vastausta artikkeliin “Arjensietokyky”

  1. Oi, ihana yhteydenotto ja kuulostaa ainakin haaveilujen perusteella siltä, että voisi kemiat kohdata edelleen. Itsekin sain tuollaisen viime keväänä, mutta päätin jättää kortin katsomatta. Tuli juttujen perusteella sellainen tunne, että ei. Ei enää.

    Ihanaa iltaa teille!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: