Operaatio kalkkijalkapunkin häätö [vko2]

Tämä viikko menikin sitten viime viikkoon nähden varsin rauhallisissa merkeissä. Viikko sitten sunnuntaina viimeksi lioteltiin kukkopojan jalat ja rasvattiin sen, sekä kaikkien muidenkin, jalat kalkkijalkavoiteella. Koko tänä viikkona ei sitten kanoihin tai kanalaan koskettu normaaleja hoitotoimenpiteitä lukuunottamatta. Ajateltiin, että saa se voide rauhassa vaikuttaa.

Viime viikkoisen kanalan suursiivouspäivän yhteydessä laitettiin lattialle purujen sekaan sekä pesäkoppeihin tuhkaa. Sen seurauksena joka ikinen potpotti on nyt sitten vähintään kinttujaan ja mahanalusiaan myöten likaisen harmaa! 😀 Silkkirouva on värjäytynyt yltäpäältä tuhkanharmaaksi, se siitä söpöisestä vanupallosta siis toistaiseksi… No, innoissaan nämä ovat kylpeä rypeneetkin puhtaan purun ja tuhkan seassa, että kivvaa on siis ollut!

DSC_0050

DSC_0048

Viime viikon ajan silkkikukon ja silkkikanan jalkoja on hoidettu liotellen, rapsutellen ja voitein/öljyin. Terveetkin kanat on voideltu/öljytty. Kanan kohdallahan totesimme jo parin liotuskerran jälkeen, että tarvetta ei enemmälle ole.

Tässä vertailun vuoksi lupaamani kuvat kukon jaloista. Ensimmäinen kuva siitä hirvittävästä lähtötilanteesta ja jälkimmäiset on otettu neljän liotuskerran jälkeen eilen illalla. Eteenpäin on siis todellakin tultu, paksut kerrokset valkoista kovaa möfnää ovat poissa!

alkutilanne

29101426_1016866555127005_2495602927868051456_n

Mietimme tuossa vaiheessa, että olisiko kukollakaan enää oikeastaan tarvetta liotushoidolle, mutta päätimme kuitenkin käsitellä jalat vielä kerran. Eilen siis kukko pääsi (joutui) viidettä ja samalla viimeistä kertaa tähän käsittelyyn! Tämän jälkeen rasvasimme jälleen jalat kalkkijalkavoiteella, myös oireettomilta vielä varmuuden vuoksi.

28872727_1372103639562195_5619160392585445376_n

Tästä eteenpäin odotellaan sitten vaan sen lääkkeen saapumista, jotta päästäisiin vielä lääkitsemään silkkikukon ja silkkikanan kintut. Pohdittiin, että onkohan sille oikeastaan tarvetta vai hoituisiko ongelma voitein – mutta ei haluta ottaa pienintäkään riskiä, vaan lääkitään. Lääkkeen saapumista odotellessa jatketaan rasvauksilla muutaman päivän välein.

Tällaista tänne! Huomattavasti iloisemmissa ja huojentuneemmissa merkeissä mennään! 🙂 Aiemmat postaukset löytyy täältä, eli Operaatio kalkkijalkapunkin häätö [vko1] + muita vinkkejä ja koko hässäkän alkutilanne Kanan kalkkijalka.

3 vastausta artikkeliin “Operaatio kalkkijalkapunkin häätö [vko2]”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: