Ajatuksissa kutkuttelee puutarha

29389275_1023046894508971_2864985439767363584_n

Yhteistyössä  Klingel: Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit

Niin, nimenomaan ajatuksissa. Pihalle kun katsoo, niin lunta on vielä metritolkulla. Ajattelen, että kai ne heinäkuuksi sulaa. Jotkut toiveikkaammat veikkaavat juhannusta. Nostan katseeni hohtavista hangista ylös kirkkaansiniselle taivaalle ja aurinkoon. Kuulen lintujen sirpityksen, heleän laulun, loppumattoman elämänjanoisen lörpöttelyn.

Kanat tulevat ulos kopistaan tarhaan heti kun avaa oven. Suorastaan ryntäävät. Sinne tarhan nurkassa olevaan ainoon sulaan kohtaan kuopsuttamaan hiekkaa, pöllyyttelemään sitä ympäriinsä. Viskaan kourallisen kauranjyviä maahan ja saan paikalle lehahtavan, kaakattavan rouvaparven. Kauranjyvät tuntuvat hyvältä kämmenellä.

Lumesta huolimatta multamaanikko ja keväthepuloija minussa alkaa herätä samaa tahtia kuin kellarista hakemani pelargoniat kurkottelevat uusia vihreitä alkujaan keittiön ikkunalla kohti aurinkoa. En ole vielä ehtinyt hulluuntumaan kaupan siemenhyllyille. Pelkkä ajatus siitä saa katseeni lasittumaan – kohta on siis aika, tiedän sen, ei luontoaan voi paeta.

Maistan ja haistan jo mielessäni oreganon, timjamin, sitruunamelissan, basilikan, lipstikan…niitä kasvatimme viime vuonna, kuivasimme, käytämme ruuanlaitossa viime kesän tuoksuja ja makuja yhä vieläkin. Niitä ainakin haluan lisää, vielä lisää! Muistan punaposkiset tomaatit ja vihreät paprikat, salaatinlehdet ja pikkuruiset makeat retiisit.

Muistan myös, että viime vuonna rakastin puutarhaa enemmän kuin varsinaisesti sen hoitoa, mutta ehkä tänä vuonna on toisin! Totta kai tänä vuonna kaikki on toisin! Nyt kevätpäissäni unohdan tyystin kesäkurpitsapettymykset, hukkuneet krassit ja naamalleen nytkähtäneet auringonkukat. Nyt kevätpäissäni muistan vaan kaiken sen hyvän ja haluan sen, ja sen lisäksi kaikkea uutta!

29432752_1023046911175636_9027927458401222656_n

Mietin pieniä perunoita ja voita, pohdin kasvaisiko porkkana laatikossa. Mietin terveyspäistä itseäni surauttelemassa vihersmoothieta itse kasvatetusta lehtikaalista. Mietin hernepenkkejä ja hymähdän muistaessani, kuinka viime kesänä ensimmäisen kylvön söi kanat ja ensimmäisen sadon söi koira.

Mietin ötököitä. Ensimmäistä kertaa ikinä mietin ötököitä. Ajatuksissa välähtää hyönteishotelli, mutta yhtä nopeasti siirrän ajatuksen syrjään. En minä niitä nyt niin paljoa halua miettiä. Mutta jos istuttaisi unikoita, samettikukkaa, kehäkukkaa, ainakin. Hyötyisi ötökät, kasvit ja minä.

Suljen silmäni valtavilta luminietoksilta (sekä pesua kipeästi kaipaavilta ikkunoilta) ja annan kevään virrata minuun.

14 vastausta artikkeliin “Ajatuksissa kutkuttelee puutarha”

   1. Täällä ei ole mitään muuta tänään tullutkaan, kun lunta aamusta asti. :’D Pikasella vilasulla ikkunasta sanoisin, että on jo reilusti 10cm tuolla autojen päälle. Ja lisää tulee koko ajan, ihastuttavaa! Taidan laittaa verhot kiinni ja liittyä bileisiin! 😀

    Tykkää

 1. Tarpeeksi valikoivasti kun katsoo pihalle niin näyttää ihan kesäiseltä=) Lähes sokaistuin kun ulkoilin aiemmin, aurinko on niin kirkas ja haki heijastaa kympillä.
  Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito. Eikä sekään niin täkeää. -vanha kiinalainen sananlasku (tai jotain…;)

  Liked by 1 henkilö

 2. Paree sulaa, sillä vaikkei ihan nyt sinne teille ollakaan tulossa, niin sinne päin Suomea – jos olen oikein ymmärtänyt – kuitenkin, enkä haluaisi kokea samaa kuin viime kesänä… Meillä kun ei edelleenkään ole sitä jäänmurtajakajakkia… On vain ihan perusjohtokajakkia ja kumivene turvaveneenä….
  http://www.suomimeloo.fi. – enää 81 päivää lähtöön, just mietin mitä mun pitää pakata omaan kassiini…

  Liked by 1 henkilö

   1. Kyllä se viime käynnillä oli aika vähäluminen – ja jopa vedet oli sulia…
    Löysin viikko sitten kuvan itsestäni tuon ”uran” alkupuolelta, juurikin niiltä nurkilta: oli pysähdytty erään kirkonkylän matkahuoltoon pakettia hakemaan ja samalla vähän juomista – nestetankkaushan on kesällä tärkeää. Pudotin yhden tölkeistä SULAAN maahan 😉 ja kylkeen tuli reikä. Hyvää ainetta ei tietenkään hukkaan heitetä ja koska se hyllylämmin sidukka suihkusi siitä pienen pienestä reiästä kuin suihkulähteestä, niin mitä kätevä emäntä pistää eteen? No suunsa tietysti 😉 Eli jouduin siinä keskellä kirkonkylän raittia juomaan tölkillisen siideriä TÖLKIN KYLJESTÄ, kun muuten se olisi valunut maahan, eikä sellaista voinut antaa tapahtua…. Että näin. Tervetuloa meitä tervehtimään ensi kesänä, jos ette muuta tekemistä keksi 😉

    Liked by 1 henkilö

  1. Mulle kävi vastaava vähän aikaa sit paitsi että laatikko hajosi ja tölkkejä alkoi suihkuttaa kolme. ei kun kontilleen ja yksi suihku suuhun ja kaksi kättä paikkas hetken niitä muita, olin varmaan kohtuu alkoholistin oloinen näky!! ;D Ei vaan voinut antaa bissen valua hukkaan, tai siis,,,öö..sujen bisset kuuluu sujen sisään.

   Liked by 1 henkilö

  1. 😂😂😂

   Minulle tarjottiin mahdollisuutta tutustua tähän just julkastuun e-kirjaan ”Puutarhan ja parvekkeen hyötykasvit ja trendit” ja kysyttiin, että oisinko kiinnostunu tekemään yhteistyöpostauksen pientä korvausta vastaan. Ja koska kirjanen vaikutti kivalta ja koska oon keväisin multamaanikko ja se on luonteva osa mun blogia nii arvelin, että no mikäs siinä! 😄

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: