Pari sanaa vapaudesta parisuhteessa

Oon jonkun kerran maininnut siitä, että meidän suhteessa yksi tärkeimmistä ja parhaimmista asioista on vapaus. Vapaus pitää sisällään montakin eri asiaa ja näkyy siis monin eri tavoin, mutta tässä yhteydessä halusin kirjoittaa sen yhdestä olemassaolon muodosta: vapaudesta mennä ja tulla.

Tämä siksi, että elämäni Jeren kanssa tarjosi tänään jälleen yhden mehevän tilanteen. Tässä tiivistettynä:

Klo.16 hakee minut töistä. Vaihdetaan samalla kuulumiset, varmistu kuulema just neljän päivän vapaat. Käydään kaupasta ihan normisti viikon ruokatarpeita.

Noin klo.16.45 Höpöttelee veljensä kanssa puhelimessa. ”Oota sanon Pialle…” *kysyvä katse allekirjoittaneella* ”Aattelin lähtee Ruotsiin.” MITÄ?

Noin klo. 17 ilmoittaa lähtevänsä Ruotsiin.

Noin klo.17.15 Lentoliput ostettu, pakkailee reppua ja käy suihkussa.

Klo.17.55 Starttaa auto pihasta.

IMG_20180408_171823_809

Joku voisi vetää tästä raivarit. Joku voisi pyrkiä kieltämään, kieltää, kiukutella ja pitää maailmanlopun mykkäkoulun jos kielto ja kiukuttelu ei asian tilaa muuta tai viskata miehen poissa ollessa tämän lopunkin omaisuuden räntäloskaan. Joku voisi hymähtää, että no jopa on huonosti koulutettu ukko. Joku voisi ajatella, että siinäpä on nainen löytänyt mulukun miehekseen ja tässä suhteessa ei kyllä nainen saa osakseen kunnioitusta eikä arvostusta.

Tai sitten voi olla niinku minä, joka hetken kyllä kieltämättä nikotteli, että anteeks jotta miten oli, mutta sitten jo nauroi yhdessä ex temporen hulvattomuudelle ja vastasi miehen ööö passi on ja hammasharja ja kalsareita, sukkia ja laturi -hokemaan ja viuhtomiseen ympäri kotia, että no lompakolla, passilla ja puhelimella pääset jo pitkälle.

Myönnettäköön kuitenkin, että en minäkään mikään rajaton ymmärryksen ja rakkauden lähde ole. Jos meillä olisi muksuja pyörimässä edes yksi tai liuta tai jos kyseessä olisi ilmoitusluontoinen asia, että tota mä ja Pertsa ja pojat lähetään täst laivalle morotsuikkelis! niin ei meilläkään tämä olisi nikottelun asteelle jäänyt. Mutta koska miehelle harvakseltaan pitempiä vapaita järjestyy ja koska hän on menossa veljensä luo, niin asia on täysin hyväksyttävissä.

Ihan yhtälailla kuin minäkin voin varata Riikan loman vain itselleni tai ilmoittaa jääväni opintovapaalle ja sen myötä taloudellisesti heikommalle. Niin minäkin vain ilmoittelen, että hei olen taas silloin ja silloin viikonlopun Jyväskylässä tai hei otinpa tuohon yhden koiranhoitokeikan enkä ole puoleen viikkoon kotona. Niin minäkin voin häippästä kesämökille viikkokausiksi ja olettaa, että kyllä se toinen kotona hoitaa kaiken.

IMG_20180408_165319_867

Yksi syy siihen miksi me olemme yhdessä, miksi me olemme onnellisia yhdessä on tämä. Yksi syy siihen miksi meillä ei ole lapsia, on tämä. Vapaus ja vastavuoroisuus, tietoisuus siitä, että sinä saat ja minä saan, kun perusteluna kulloisellekin toiminnalle on hyvä elämä ja onnellisuuden lisääntyminen.

Lähtiessään se vielä suikkas suukon poskelle ja leperteli kuinka hänellä on maailman paras tyttöystävä, ja virnistäen kysy vielä perään, että eiks ollu aika kivasti sanottu? Totesin, että eipä siulla taida nyt oikein olla varaa sanoa muutakaan…

…mut eipä niin miullakaan muuta kuin että paras on hänkin, niin on tässä vakka ja kansi ja ananas ja kookos toisensa löytäneet.

 

10 vastausta artikkeliin “Pari sanaa vapaudesta parisuhteessa”

 1. Kerrassaan loistavaa!! Tässähän on oikeasti onnellinen teidän psta kun olette toisenne löytäneet. Nyyh! majavoidun lähes, enempi hymyilen. Siistii. Ja vielä nuo kaikki eläimet teidän kanssa, saanko tulla teille koiraksi? Hauhauhau!! 😉

  Tykkää

 2. Ihana teksti!

  Samanlainen meno meilläkin: lankalauantaina mies heräsi ja totesi, että mielensä tekisi Tampereelle. Minä katsoin aikataulut ja sanoin, että ehdit vielä puolen tunnin kuluttua lähtevään bussiin, jos pakkaat kamasi ja mä teen eväät. Eipä tulisi kyseeseen, jos pieniä jaloissa kirmaisi, mutta nyt kun ei mikään estele niin why not?

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos ja näinpä juuri ❤

   Ja niinku meidän kohdalta tuossa lapsiin viittasinki tai niihin syihin miks niitä ei ole, niin yksi suuri syy tosiaan on se tarve vapauteen mennä ja tehdä, ja sen vapauden mahdollistaminen myös toiselle 🙂

   Liked by 1 henkilö

 3. Su’en mainitsema majavoituminen; liittyy Kamala luonto -sarjakuvaan ja Majavaan, joka herkistyy ihan joka asiasta 😀 Oli tässä pääsiäsisen aikaan IS:ssa ja löytyy myös mun blogista – mä jos kuka olen niiin Majava kuin olla ja voi. Ja niin tuntuu olevan myös Sus’

  Mutta itse tuohon aiheeseen. Meillä on kaikki nämä vuodet eletty tuollaista ”erillistä” elämää ja se varmastikin on tämän meidän pitkän liiton salaisuus. Mulla on oma harrastukseni, joka on vienyt viimeiset 15 vuotta mut joka kesä viikoksi milloin mihinkin päin armasta kotimaata AM:n jäädessä kotiin. Mahdollisesti ilmestyy yhtenä päivänä yllättäen moikkaamaan koko revohkaa – tai sitten ei. Tähän harrastukseen liittyy vielä se, että kerran vuodessa katoan viikonlopuksi mökille viiden miehen kanssa kokoustamaan. AM heiluttelee oven suussa jo lähes kärsimättömänä ”menkää jo” 😉 Saapahan taas yhden viikonlopun elää yksistään ihan niin kuin haluaa.
  Hän itse aikanaan katosi kaverinsa kanssa viikoksi Lapin erämaahan puhelimen tavoittamattomiin – no problem. Aina se kotiin tuli…
  Mun työkaverit on aina ihmetelleet meidän kummallista elämää: miten te voitte tolleen reissata eriksenne? Öö -miksei?
  Paras/koomisin oli se, kun AM lähes 20 vuotta sitten päätti lähteä viikoksi Turkkiin, just ennen meidän muuttoa. Kaverit kyseli, miten sä sen sinne päästät, yksin. Tota, miksen päästäis? Noh.. yksin..etsä..tajuu?? Aaa…. Sanoin niille suoraan, ett hei, ei sekään nyt niin tyhmä ole, että se laittais sellasen summan raha palamaan ihan vaan sen takia, että tekee mieli vierasta, kun sitä on tässäkin kylässä tarjolla yllin kyllin. Samalla rahalla sais täällä useemman kerran 😉 😉

  Nyt varsinkin, kun eletään naamatusten 24/7, on kummankin mielenterveyden ja parisuhteen takia ihan hyvä välillä mun lähteä maailmanparannusreissulle jonnekin. Muutama päivä poissa kotoa tekee oikein hyvää kummankin päälle, sitten jaksaa taas paremmin ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. A-HAA! Kamala luonto kuuluu lemppareihin (ja kettu on paras, samaistun!), mutta majava olikin mennyt ihan ohi 😀

   Ihanan kuuloista elämää teilläkin! Minua ei harrastukset vie, koska ei niitä ole, mutta Jerehän hurahti moottoripyöräilyyn tuossa joitakin vuosia sitten. Ei ole tullut pieneen mielenkään, että menisin kieltämään kesäiset viikon – tai ylikin – moottoripyöräreissut. Nyt se osti toisenkin pyörän, kolmenkympin piikkiin pisti sen. Varovaisesti kyllä kyselin, että mitäs se meinaa sit viidenkympin villityksissä ku nämä kortit on jo käytetty 😀 No, se jää nähtäväksi.

   Minä en kans ymmärrä, että miksi joillain on niin vahvana se pettämisen pelko – tai miks toisen kanssa sitten ylipäänsä elää tai voi elää, jos ei luottamusta löydy? Hirvittävän raskastahan se on molemmille osapuolille. Ja niin kuin sanot, jos jonkun toisen seura kutkuttelee, niin ei ne valtion rajat sitä estä…

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: