Opiskeluahistus ja karkuteille livahtanut motivaatio

Kesä on ihana, mutta

kuka haluaa kökkiä läppärin äärellä tai pölyisen kirjapinon takana, kun meillä täällä on helle ekaa kertaa kuukausiin  vuosiin ikinä?

33308691_1059549747525352_5785009459503824896_n

No joo. En minä pelkästään kesääkään voi syyttää, koska jonkinlaista motivaatiopulmaa on tämän vuoden puolella enemmän tai vähemmän ilmassa. Ihan riippumatta siitä onko maas’ ollu hanki vai iloisen vihreäksi ja vehreäksi helähtänyt pihanurmi.

Jonkinlainen opiskeluöveri ja kisauupumus tuntuu nyt myös olevan, koska koko tämän kevään kurssit ovat olleet todella laajoja, aikaa ja panostusta vaativia. Iloisesti nämä kurssit ovat myös limittyneet ja lomittuneet päällekkäin ja etenkin harkka on vienyt viimeisetkin mehut. Sitä on jäljellä enää reilu viikko noin niin kuin käytännössä, mutta harkkaan kuuluva laaja raportin kirjoittaminen on vielä tyystin aloittamatta – tai no, myönnetään, en ole vielä tehnyt elettäkään edes kirjallisuuden hankkimiseksi. Kaiken tämän jalkoihin on jäänyt kandikurssi, jonka ensimmäiset etapit on huiskaistu vaan jotenkin sinnepäin, niin näin, trallallaa ja hellurei, kasaan kun deadlinet ovat hönkineet niskaan. (Onnea vaan sille paralle, joka tehtäviäni joutuu opponoimaan – saattaapi olla haasteellista löytää hyvää sanottavaa.)

Ja jotta ihan varmasti menis naama nurinpäin ja sielu kurttuun niin totta kai minä myös stressaan valmiiksi niistä monista muista kursseista, joita suorittamatta vielä roikkuu ja kaupan päälle voi toki myös laittaa takaraivoon tykyttämään, että töihin paluu on marraskuussa. Vaikka tässä on aikaa vielä hurumykket jos vaikka mihin, niin ihan vaan varmuuden vuoksi ettei nyt vaan pääsis hyvä olo hiipimään paikalle.

33167897_1059549750858685_1863095588245995520_n

Minä en halluu osallistua seminaariin. Minä en halluu tehdä hakuja. Minä en halluu miettiä asiasanoja ja tietokantoja. Minä en halluu tehdä elettäkään aloittaakseni oikeasti kurssia, jolle ilmottauduin jo pari viikkoa sitten. Minä en halluu miettiä ammatillista kasvua enkä sensitiivistä etiikkaa, en sukupolviteorioita enkä sitä miten päin vittua nuorisolla menee.

Vaikka oikeesti mie halluunkin, mutta just nyt ei vaan jaksas eikä huvittas

ja alan kyllästyä siihen, että koko kevään ylläni ja ympärilläni on leijaillut sano pakko.

5 vastausta artikkeliin “Opiskeluahistus ja karkuteille livahtanut motivaatio”

 1. Mää taas haluaisin nyt tehä kaikkee, kouluaa, koska oikeesti pitää olla töissä 😂 Hirveesti nousi motivaatio ku onki jotaki tylsempää tarjolla. Kun se varsinainen opintovapaa taas meni lähinnä nukkumiseen..
  Mut kylhän näistä keleistä ny on oikeesti pakko nauttia!! Voi olla et kesäkuusta alkaen sataa kaatamalla.

  Liked by 1 henkilö

 2. Ikuinen draama, musta koira ajaa takaa valkoista koiraa joka ajaa takaa mustaa koiraa. Hauhau siinä sitten=)
  Järjettömän hieno sää ei kyllä auta asiaa vaan toivotaan että kadonnut kipinä vielä lyö liekkeihin!!!

  Tykkää

 3. Pakko shmakko. Suamen kesä on lyhyt ja vähäluminen, anna ittes vähä nauttiakin siitä. Ota torkut pihakeinussa ja kattele kanasia, myllää multasäkkien kanssa ja ihavvaan ole. Kyä se motivaatio sieltä sitten tulee ihan itekseen, eikä tarvi hartiavoimin itteään pakottaa yhtään mihinkään.

  Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: