Remppahommia mökillä

Kesämökillämme oli avotakka, jolla ei ollut mitään virkaa. Se ei varannut lämpöä ollenkaan. Oikeastaan voisi sanoa, että jos siihen laittoi tulet niin se imaisi ne viimeisetkin lämmöt tönöstä taivaan tuuliin. Ei sen ääressä oikein voinut tunnelmoidakaan, kun hieman se savutti ja eipä tuo nyt niin ilo ollut silmälle noin muutenkaan.

DSC_0069

Viime viikonloppuna Jere kavereineen vietti äijäviikonloppua mökillä. Äijäviikonloppuun sisältyi ruokaa, juomaa, talttoja ja lekoja, betonipölyä ja satoja kiloja kiveä. UGH! Avotakka sai mökiltä lähdöt niin, että heilahti.

Tänään minä sitten saavuin mökille siivoamaan äijäviikonlopun jäljet. Vaikka takan ympärys oli suojattu muovein oli hienon hienoa betonipölyä leijaillut ympäri mökkiä. Ja no, kun nyt rehellisesti myönnän, niin eipä täällä perusteellista siivousta ole kertaakaan tehty, joten olipa sen aika jo muutenkin. Eipä siis kuin kaikki irtain mökistä pihalle ja hommiin!

DSC_0068

Aggregaatti pörpötti pihalla niin sain imuroitu niin remonttipölyt kuin hämähäkinseitit ikkunoiden nurkista. Mökkirannasta hain sankotolkulla vettä, ja pyyhin mäntyisen Tolun tuoksuisena kaapit, sängyt, kaikki tasot ja lattian pariin kertaan. Vesi oli tummanpuhuvaa. Muurin hankasin ensin kuivalla juuriharjalla, jotta sain mahdollisimman hyvin irtopölyn ja pikkiriikkiset betoninmuruset irti. Kuivaharjauksen jälkeen jynssäsin vielä kostealla rätillä. Mahdollisesti perjantaina Jere vetää palomuuriin uuden kaunin pinnan antiikkilaastilla.

DSC_0064

Kunhan palomuuri on valmis asennetaan paikalleen jo valmiina odottavat pellit lattiaan sekä Torista edullisesti löytynyt kamina. Kaminassa on myös keittolevyt, joten talvella sillä onnistuu ruuanlaitot ja tiskiveden keittäminen siinä sivussa kun mökkiä lämmittää muutenkin. Jee!

Ai että minä tykkäilen tästä mökistä, mutta sitä kun yhden kohdan saa mieleisekseen niin seuraava muutostarve kolkuttelee jo nurkan takana…seuraavana haaveena olisikin tuon keittiönurkkauksen kaappien ja tason vaihtaminen johonkin kauniimpaan. Minulla on muutaman vuoden ollut jemmassa veljen omakotitalosta rempan alta talteen ottamani hauskan siniset kaapin ovet. Joskos niille joku rungon rakentaisi…

35162260_1072372869576373_3435505986012446720_n

received_1072370942909899

Minä köllöttelen täällä puhtaaksi puunatussa mökissä Rikin kanssa loppuviikon. Hieman tuntuu kolkolta, kun ei ole mattoja lattialla, ne kun ovat menossa pesuun. Toisaalta eipä niitä mattoja niin kesällä tarvitakaan ja jo huomiseksi on luvattu lämmintä säätä!

Ai niin ja tällainen oli siis se hyödytön avotakka, heipat sulle!

35114504_1072369586243368_6490217388422725632_n

35247710_1072369429576717_7333983092614365184_n

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: