Sitten juhlitaan! Nauretaan ja iloitaan!

Oi, katsokaa, miten lainehet niin kauniisti rantoja kaulaa! Oi, kuunnelkaa, miten lintuset niin kauniisti lehdossa laulaa! Oi, ootteko nähnehet illan kuun ja kuullehet kuisketta metsän puun, min ylitse valkeat hattarat suvitaivaalla vaeltavat.

– Eino Leino

IMG_20180622_154050_094

Juhannusaatto alkoi harmaana ja raskaana, vesisade hakkasi kattoa ja kasteli kengät. Tämä ei meitä estänyt lähtemästä matkaan. Auton tuulilasin pyyhkimet viuhtoivat rytmikkäästi ees taas ees taas ja minä istuin etupenkillä ahtautuneena pieneen tilaan, jaloissani pelargonia ja jokin violetti.

Mökillä vaihdoin kumppareihin. Jere viritteli pienet tulet kaminaan. Ei oikeasti tarvitsisi, mutta harmaus ja uutuuden viehätys, lopultakin saatu mahdollisuus kuulla sisällä tulen rätinää, houkuttavat.

Puolen päivän jälkeen sade lakkasi. Harmaat pilvet väistyivät, muuttuivat valkeiksi, joiden takaa aurinko kurkistelee. Lämpimäksi ei voi väittää, kun tuuli pöyhyttää hiuksia ja humisuttaa lehtipuiden lehtiä, saa hoikat männyt taipumaan. Mutta eipä sada! Istutan pelargoniat, sen violetin ja muratit. Koivut saavat elää ja kasvaa paikoillaan, hehkua kesän vehreyttä nyt ja tulevana juhannuksena.

Tämän päivän ja yön vietämme mökillä kahdestaan. Huomenna saamme kaveripariskunnan mukaan vahvistukseksi kunhan toinen heistä lusii yövuoronsa ja unet sen jälkeen.

Sitten juhlitaan! Nauretaan ja iloitaan!

Tänään ollaan vielä hiljakseen ja rauhassa. Saunotaan, kippistetään kylmällä oluella, ja jos aurinko jaksaa paistaa saatan löytää itseni hyppäämästä alasti laiturin päästä. Minua naurattaa kun jääkaappi näyttää siltä, että kaupassa kävijää olisi uhannut vähintään nälänhädän tai maailmanlopun uhka.

IHANAA JUHANNUSTA KAIKILLE! ❤

2 vastausta artikkeliin “Sitten juhlitaan! Nauretaan ja iloitaan!”

  1. Ihanaa Juhannusta teille – vaikket ehkä tätä enää tänään luekaan, etkä koko juhannuksensa, mutta luotan, että joku telepaattinen yhteys jostain toimittaa toivotuksen perille 🙂
    Aika kaukaa me teidät viime viikolla kierrettiin, mutta jätettiin ne helteet ja aurinkopaiste teille sinne kulmalle kuitenkin 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: