Valitetaanko vähän säästä?

Sataa! Liian kylmä! Tuulee! Ei tuule! Ei sada! Kakkaa, kun on kevät eikä vielä kesä. Kakkaa, kun on jo syksy ja kesä meni jo. Kakkaa, että lunta tulee tuutin täydeltä eikä voi enää hippastella ihanassa syyssäässä. Kakkaa kakkaa kakkaa kaikki on aina kakkaa.

Ja juuri nyt on IHAN HELVETIN LIIAN KUUMA.

DSC_0001

Mökillä oli viileää sisällä. Siellä vielä pärjäsin.

Kotona polvitaipeet hiestyy vain sohvalla lojuessa ja nuorisobarometreistä ei tahdo saada mitään selvää, kun puhelimen näyttö mähmöittyy hikisen nihkeistä sormenjäljistä. Tekee mieli mennä istumaan jääkaappiin, tai kellariin. Ikkunoita ei voi avata, koska niissä ei ole verkkoja, enkä ole kiinnostunut toistamiseen tuijottamaan kissaa männyssä.

DSC_0007

Kahvi maistuu pahalta.

Pyörin yön unen ja valveen välimaastossa, tungen peittoa reisien väliin ja taas pois, heittelehdin tuskastustuneena, Jeren käsivarsi painaa tonnin ja on ainakin plus sata-asteinen kietoutuessaan ympärilleni. Tekee mieli valua lattialle, viileälle laminaatille X-asentoon.

Naama punoittaa. Kainalot piirtävät hikilänttejä ja otsalla helmeillee jatkuvasti pisara, toinen. Jopa rintojen välistä, vaikka minulla ei varsinaisesti edes ole rintoja tai ainakaan niin paljoa, että voisi reteästi puhua rintojen välistä, valuu noro.

DSC_0003

Kissat kaipaavat mökkeilyn jälkeen huomiota ja hellyyttä, mutta niiden ei voi antaa tulla liian liki, ei ainakaan puskemaan ja pusuttamaan naamaa, tai muuten naamaa peittää hien lisäksi irtokarvamatto. Sylissä nukkuva kissa on lämpöpatteri, jota juuri nyt ei kaipaa.

Minä rakastan kesää. Haluaisin, että olisi kesä aina aina aina ja haaveilen siitä, että ehkä joskus sitten tulevaisuudessa, isona ja ryppyisempänä, olisi mahdollisuus muuttaa etelään ja sanoa ikuiset heipat Suomen talvelle. Ihan totta rakastan!

Mutta plus kolkyt astetta ennen puoltapäivää varjossa on hei ihan totta jo liikaa.

DSC_0004

Ihana metsätär kyseli tuossa joku aikaa sitten, että jos voisi valita, niin haluaisiko asua maassa, jossa olis suurimman osan ajasta napakat pakkaset vai maassa, jossa olisi suurimman osan ajasta huikee helle? Ihan just nyt tekisi mieli vastata, että viileetä puhuria tänne kiitos ja lunta ja kiukkuinen pakkasukko mutta en oikeesti niin halua. Vihaan pakkasta ehkä vielä enemmän kuin hellettä, vaikka just nyt tuntuukin, että kuolen. Mites te muut? 🙂

 

19 vastausta artikkeliin “Valitetaanko vähän säästä?”

 1. Napakka pakkanen olis kelpoa! Sieltä voisi suhauttaa sitten tarpeen tullen aina lämpöiseen sulattelemaan luitaan. Yli 25 lämpöasteessa en todellakaan ole parhaimmillani ja huomaan, ettei silloin ole ainakaan koiralla kivat oltavat. Pakkasessa ei myöskään kura kulkeudu tassuissa sisälle 👌🏼☃️

  Liked by 1 henkilö

 2. Tereveisiä Maltalta, tänään rapsakka +36 korkein lämpötila ja helleaaltoa on luvattu Afrikan suunnasta. Toivon et sitä ennen ehdin palata Suomeen kun enää 2vk jäljellä. 😂 Mutta sanotaanko et kaikkeen tottuu, ajatus talvesta itseäni vaan ällöttää ja se pimeys.. Muuten Suomessa viihtyis jos kesät ois kunnollisia ja ois lämmintä. Haluisin muuttaa jonnekin missä vois nauttia molemmista eli kunnon talvi lyhyen aikaa ja kesä ois kuitenki se pidempi. 😁

  Tykkää

 3. Olen ehdottomasti enemmän kesä-, kuin talvi-ihminen. MUTTA +30 ei ole enää kivaa. +24 alkaa olla se korkein mukava lämpötila. Mulla kun pettää kroppa kun alkaa lämmetä liikaa. Alan kärsiä pahoinvoinnista ja saan kitata vettä suolan kera. Siis oikeasti joudun kaatamaan suolaa kädelle ja mutustamaan sellasenaan. Ei riitä pelkkä suolainen ruoka helteillä, vaan tarvitsen kunnon suola-annoksen. Lisäksi vatsani herkistyy entisestään helteellä. Muistan sen etelänmatkoilta jo nuoruudesta!

  Eli aurinkoa ja lämpöä tänne vaan, mutta ei mitään Etelä-Euroopan helteitä. 😅

  Liked by 1 henkilö

   1. Sen verran haihtuu suolaa tai kun juo enemmän vettä enemmän niin suolataso tipahtaa eikä pelkkä ruuasta saatu riitä. On pakko saada ylimääräistä suolaa. Toisinaan ripottelen aamupalaleivän tomaateille aromisuolaa. Saa ylimääräistä suolaa ilman ällötystä. Tosin hassusti sitä tottuu suolan mussutukseenkin. 😂

    Tykkää

  1. Oisi ees se ilmalämpöpumppu! *phuuuh* Jere viritteli kahteen ikkunaan verkot, että saadaan edes ne auki, mut päivällä ilma seisoo…Viime yönä teljettiin kissat makkarista pois ja nukuttiin ikkuna auki (siinä ei ole verkkoa), helpotti edes vähän yön tuskaa!

   Liked by 1 henkilö

   1. Ilmalämpöpumppu toimii päivisin loistavasti, mutta öisin se on sijainniltaan ihan väärä. Makkariin on turha odottaa viilennystä. 😀 Suosittelen tornituuletinta! Se tuo edes pientä helpotusta, jos jaksaa ääntä kuunnella.

    Liked by 1 henkilö

 4. Tykkään aina enempi kesästä kuin talvesta, mutta mun kroppaa ei todellakaan ole rakennettu kestämään tällaista hellettä! Muutama tunti ulkona tossa lämpötilassa on se maksimi, minkä kestän (jäätelö kädessä siitäkin suurin osa ajasta) ja sit on pakko päästä sisätiloihin vilvottelemaan tai keho tekee stopin. +20-+25 olis semmonen aivan passeli helle miulle, tää yli +30 asteen menee jo piiiiiiiikkusen yli sietokyvyn. 😀

  Mut silti, mieluummin helle kuin pakkanen. Aina voi parkkeerata itsensä tuulettimen viereen, olla nakkena suurimman osan vapaa-ajastaan ja viilennellä itteään jäätelöllä. Pakkanen vaa vituttaa, kun kaikki on jäässä – autot, tiet, ilma, naama, sormet, kaikki – eikä sille mahda mitään.

  Liked by 2 people

 5. Oon ehdottomasti kesäihminen ja kärsin pakkasesta – sitä koitan nyt ankarasti muistella, kun makaan varjossa sipsipussin ja vesipullon kanssa 😀 Mulle sopii kyllä satunnaiset kuumat päivätkin, mutta jos ne äityvät putkeksi, alkaa kestokyky olla jo hieman koetuksella. Noin 24-25 olisi ideaalilämpötila meikkikselle.

  Ja ehdottomasti ärsyttävintä on muuten se, että kädet hikoavat, ja puhelimen näytöstä tulee ihan smägäinen.

  Liked by 1 henkilö

 6. Mä en ehtinyt tänne valittamaan säästä ollenkaan 😦
  Mutta voinhan mä valittaa nyt: AINA sataa. Tai siis…. lauantai satoi Tikkurila-aukiolla n. 3 minuuttia, sunnuntaiaamuna kuuntelin sateenropinaa ennen kuin viitsin nousta ylös, siis Helsingissä. Nyt kun kello lähtentelee puolta kahtatoista yöllä, niin meillä kotona sataa melkein kaatamalla. Ainakin sadepisaroiden ropina kuuluu ja lämpötila ulkona on enää vain 13,9 astetta (äsken se oli vielä 14 ja jotain – pakkaselle ollaan siis menossa). AINA sataa. Ihan jatkuvasti.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: