Olisin nukkunut tähtitaivas kattonani

Hiljakseen heitetään kesälle hyvästejä ja otetaan syksyä vastaan mökilläkin. Tämän viikonlopun voi sanoa olleen ensimmäinen tämän vuoden syksyviikonloppu, mökkeilyn uuden aikakauden alku: maailma maistui, tuoksui, näytti ja tuntui syksyltä.

DSC_0068

Päivisin vielä aurinko ja lämpö helli ja ulkona pystyi oleilemaan lyhythihasillaan. Pelargoniat jaksavat puskea vieläkin uutta nuppua, pari kukkaa aukesikin viikonlopun aikana. Tämän kesän pelargoniat ovat olleet niin upeita, muhkeita ja elinvoimaisia, että otan ne talveksi meille kotiin kellariin talvehtimaan – josko ensi vuonnakin saisi niistä nauttia! Päivisin joutui ääneenkin sanomaan, että miettikää, nyt on siis syyskuu, kun veneessä istuessakin tämä kaikki tuntui loppumattomalta kesältä.

41423872_740223642983738_1752649147019689984_n

41295387_489599278118280_8613460421392728064_n

Syksyn maku löytyi sienistä ja sorsapadasta. Minä en sienimetsään lähde, kun en parka niitä tunnista. Mutta Jere ja anoppi hakivat melko mukavan saaliin – tatit syötiin hetimmiten, jääkaapissa odottaa pussillinen kanttarelleja meille ja anoppi vei itselleen sieniä suolattavaksi ja sienisalaattitarpeiksi.

Päivällä aurinko sai jo keltaiseksi, oranssiksi ja punaiseksi muuttuvaa maisemaa hehkumaan. Ilta-aurinko puolestaan maalasi mäntyjen rungot kullallaan. En koskaan kyllästy siihen, ihmettelen joka kerta kaiken kauneutta. Vaikka sydämeni väpättääkin erityisesti koivumetsille, on tasaisen vihreä sammalmatto ja korkeina huojuvat kultaiset männyt todella kaunis ja rauhoittava näky.

DSC_0062

Iltaisin ja öisin laskeutui viileys ja syvä pimeys. Öisin lämpö laski reilusti alle kymmenen asteen ja kylmältähän se näin äkkiseltään tuntui! Iltaisin laitettiin pienet tulet kaminaan, ja hyvä niin – aamut olisivat muuten olleet jäätäviä. Jere lähti tänä aamuna mökiltä töihin ja kertoi lämmön tipahtaneen jo jopa pakkasen puolelle. Olen niin onnellinen tuosta meidän uudesta pienestä kaminasta! Kyllä tulen tuoma lämpö ja tunnelma ovat ihan oma juttunsa verrattuna siihen, kun aiempina vuosina mökki lämpesi kaasulla ja petroolilla.

Vaikka yöilma tuntuikin kalsealta, ytimiin menevältä, oli huussireissuilla silti pysähdyttävä ihmettelemään ympäröivää maailmaa. Hiiskumaton hiljaisuus, kaiken nielevä pimeys ja kas! – uskomattoman kaunis, kirkas, tuikkiva tähtitaivas kaiken yläpuolella. Ulkona tuli vietettyä aikaa niska kenossa tovi jos toinenkin. Jos mökillä olisi ollut mukana kesäpussien sijaan talvimakuupussit, olisin raahannut patjan terassille ja nukkunut siinä, tähtitaivas kattonani.

DSC_0073

Aamulla, ennen lähtöämme, tapasimme vielä joutsenpariskunnan. He, jotka keväällä ilakoivat mökkirannassamme sulasta vedestä ja jälleen näkemisen riemusta, ovat kesäisin poissa ja palaavat taas syksyllä meidän rantaamme, etelän lähtövalmisteluja tekemään.

41368469_2069977709998770_5657214631756693504_n

Minäkin lähtisin etelään, jos voisin. Mutta koska en voi, niin kiedon villatakkia tiukemmin ympärilleni, hiihdän villasukissa ja lisään puita pönttöuuniin.

4 vastausta artikkeliin “Olisin nukkunut tähtitaivas kattonani”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: