Mietteitä menneestä vuodesta bloggaajana ja vähän tulevista

Kippaskappas kummaa, WordPress ilmoitti minulle tuossa viikonloppuna, että niin sitä on tullut tässä osoitteessa jauhettua yhtä sun toista, enemmän tai vähemmän tärkeää, jo vuoden verran. Kippis sille!

Picture_20180923_172223559

Selasin ihan ensimmäiseen postaukseeni tässä osoitteessa ja siellä kertoilin näin: Täällä minä sitten harmaana ja kurttuisena mummona ajan kanaseni niitylle, olen hankkinut kolmannen, neljännen, viidennen kissan, pohdin keskiyöllä verhojen välistä naapureita kuikkien, että mikäs se auttokaan parhaiten unettomuuteen ja syysvitutukseen (ja hörppään lisää kahvia), juoksen helemat paukkuen mustikassa ja pitkospuilla ja juomassa viiniä maailmalla, kerron miten Jere rakastaa minut edelleenkin hyväksi.

Harmaaksi ja kurttuiseksi en vielä tässä vaiheessa itseäni lokeroi, mutta:

kanat niityllä CHECK

kolmas kissa CHECK

…ja neljäs kissa CHECK

yökukkuminen CHECK

syysvitutus TODELLAKIN CHECK

viini CHECK

ja rakkaus CHECK CHECK

Varsin onnistuneesti siis tuolloin ennustettu, että mitä bloggaamiseni ja elämäni pitää sisällään – ja mitä se on oikeastaan ollutkin jo vuosikaudet. Joku ilkeämielinen voisi kuivakkaasti todeta, että no eipä paljon kehittymistä tapahdu niin tarinoinnissa kuin tarinoinnin aiheissakaan, mutta hei! Mitäpä sitä hyväksi havaittua sabluunaa liikoja muuttelemaan!

Picture_20180923_172257900

Ilokseni näin vuoden jälkeen voin todeta, että tämä blogikoti on hyvä. Okei, tänne ei ehkä eksy niin paljoa randomeita tyyppejä lukemaan ja kommentoimaan kuin mitä aikaisemmin Lilyssä ja näin ollen uusien lukijoiden saaminenkin on haastavampaa. Voin kyllä myöntää haaveilevani siitä, että blogini olisi isompi ja suositumpi, luetumpi. Pyrinkin mainostamaan tekstejäni vähän siellä sun täällä pitkin somea ja viime aikoina olen yrittänyt saada yhteistyötäkin aikaan eri tahojen kanssa.

Blogistani ja taidoistani blogata puuttuu ehkä brändi, punainen lanka, tietynlainen ennakoitavuus, upeat kuvat, mielenkiintoiset näkökulmat ja jännittävä elämä tullakseen koskaan muuksi kuin pieneksi kotikutoiseksi blogiksi. Mutta toisaalta monet ihanat ovat seuranneet minua vuosikausia, osasta muodostunut ihan jopa ystäviä ja erittäin harva postaus jää vaille kommentteja ja kivoja pikkukeskusteluja täällä tai Facebookin puolella. Se on ihan hirvittävän arvokasta myös ja pidän kuitenkin tästä pienestä omasta blogikuplasta, joka myös Pöpelikön ympärille on muodostunut (ja siitä, että tutut ja sukulaiset käyvät myös ahkerasti lukemassa juttujani).

Niinpä tänne aion juurtua jatkossakin. Kertoa teille kanoista, kissoista, parisuhteesta, opiskelusta, viinistä ja pienistä havainnoista aivan tavallisesta elämästä. Olla välillä umpimielinen ja kiukkuinen, narista joutavista, valittaa ja ummehtua sohvan pohjalle ja sitten taas kertoa riemusta kuplien mökkeilystä, maalailla ällöttää romantiikkaa parisuhteesta, olla kaunopuheinen ruohon korsista, ironinen itsestäni ja vinksahtaa milloin mihinkin hupsutukseen.

Sillä niistä on minut, ja tämä blogi, tehty.

11 vastausta artikkeliin “Mietteitä menneestä vuodesta bloggaajana ja vähän tulevista”

 1. Hii ihana sinä!

  Kai sitä jokainen toivoo blogilleen mahdollisimman paljon lukijoita, mutta ihan rehellisesti en ole keksinyt mikä tekee blogista suositun. Kun siis niin eri tyyliset voi nousta suosioon. Voi olla sisustusta tai vaatteita, sinkkuelämää tai perheellistä. Todella mainosten täyteistä tai oikein aitoa perus elämää. Vimpan päälle suunniteltuja kuvia tai pikaräpsyjä. Rönsyilevää tai suppeaa. Osan kirjoittajat on aivan ihania ja osan saa itselläni vähän ärsytyskurssin nousuun. Eli en tiedä miksi me ollaan tälläsia pienemmän piirin bloggaajia, ku ollaan kuitenki ihan huippuja! 😉😄

  Liked by 2 people

  1. No kieltämättä itsellekin hieman mysteeri, että miksi joku on niin suosittu…mutta ilmeisesti he ovat tehneet jotain oikein täällä blogiskenessä. 😄

   Ja hei TIETYSTI me ollaan aivan mahtavia! Eivätpä tiiä suuret massat mitä menettävät! 😉😂

   Liked by 1 henkilö

 2. Jäi harmittamaan kun et kertonut että onkos helmetkin check? 😀

  Tää oli hyvin kirjotettu ”Blogistani ja taidoistani blogata puuttuu ehkä brändi, punainen lanka, tietynlainen ennakoitavuus, upeat kuvat, mielenkiintoiset näkökulmat ja jännittävä elämä”
  -> just siks sun blogi on hyvä koska se on niin monipuolinen, eikä todellakaan ennakoitava, kuvat on hyviä, ja ihan oikeasti siitä ns. perusarjesta on todella kiva lukea!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos 😍 Tarkoitit varmaan helmoja? Tänä syksynä ajan ja tarmon puutteen vuoksi jäi marjametsät koluamatta, harmi kyllä. Punaherukkapensaassa tuli kuitenkin edes kökittyä! 😄 Ja onneksi saatiin anopilta kuitenkin muutama litra mustikkaa nii ei nyt ihan iliman metsänherkkuja jääty. ❤

   Tykkää

   1. Eeeeei, kun nimenomaan helmiä. Koska senhän mä jo tiedän että helmat kuuluvat siihen yltäkylläisen kukkaiseen mekkoon joka sulla on aina (metsässä) päällä! 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: