Kaupungin kaduilla

Kaupungin kaduilla, kiviseinistä ja suljetuista ovista huokuu sunnuntaiaamuisin jotain yhtä aikaa melankolista ja jotenkin suloista rauhaa, kun kävelee reppu selässä matkalla jonnekin ja maailma ei ole aivan hereillä, vaikka ei se koskaan nukukaan, painaa torkkua vielä hetken.

Olen kävellyt molempiin kantapäihini rakkulat, seissyt vuoroin ruuhkaisissa liikennevaloissa, väistellyt vihreän vapauttamaa vastaan tulevaa ihmisvirtaa, vuoroin ylittänyt tien pitkin askelin viistosti, paikoista joissa ei ole tiehen piirrettyjä viivoja.

Katsonut aikaisin lauantaiaamuna vastaan tulevaa tuntematonta silmiin, miettinyt mikä on hänen tarinansa ja mihin hän on matkalla, töihin kouluun aamupalaa hakemaan vai viime yön solmuisista lakanoista omiin sileisiin

ja miettinyt miettiikö hän samoin minusta, mitä hän ajattelee, mitä ihmiset ajattelevat kulkiessaan yksin pitkin hiljaisia katuja.

IMG_20181028_111729_802

Kuullut lauseen pätkiä tarinoista, joita kertovat toisilleen, puhelimeen lausuttuja sanoja, naurun pyrähdyksiä ilmaan, kirosanoja, suunnitelmia illasta siis elämästä, mitä ostetaan, haetko maidon, onko meillä jauhoja, mitä tehtäis. Yksittäisiä asioita, jotka haihtuvat ilmaan, ovat irrallisia ja jäävät irrallisiksi, mutta joissa kaikissa on tarina jota minä en tiedä.

Piirryn isoon näyteikkunaan, kuva minusta. Harmaa villakangastakki, harmaat pillifarkut, pohkeet peittävät räsymattovillasukat, uutuuttaan jäykät maiharit, jotka syövät kantapäihini rakkulat, mutta jota kuva ei näytä. Hiukset päälaella sotkuisella nutturalla, juurikasvu jo niin kauaksi karannut ettei enää voi puhua juuresta.

Mikä on minun tarinani?

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kaupungin kaduilla”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: