Parisuhteen hoitoa

”Oliks ikävä?”

”No jaaa…”

”Eiks yhtään?”

”No ehkä vähä”, hän virnistää ja taputtaa pieruverkkareiden verhoamaa takamustani minun pilkkoessani paprikaa tortilloja varten.

Ei nähty ton pitkätukkahampin kanssa yli kahteen viikkoon ja kun hän ensimmäisen kerran näki minut tauon jälkeen olin kuorsaamassa sohvalla räkä poskella yövuoron jäljiltä. Sen sijaan, että olisimme tulisesti halanneet ja suudelleet ja puhuneet toistemme suuhun, vaivuin minä takaisin koomaan ja mies vaihtamaan puruja kanalaan ja pyykkäämään metsästyskamppeitaan.

Romanttista.

Illaksi oli kuitenkin suunnitteilla treffit. Oli suunnitteilla kahdenkeskistä aikaa, kivaa yhteistä tekemistä, sitä kuuluisaa parisuhteen laatuaikaa.

Picture_20181107_175335160

Jos minulta kysyttäisiin mikä on pitkän, hyvän ja toimivan parisuhteen salaisuus, vastaisin varmasti pilke silmäkulmassa ja puolileikilläni, että älkää olko tekemisissä tai tavatko toisianne. Mutta tuossa vitsissä on totuuden siemen. En tarkoita sitä, että pitäisi elää kuin kämppikset. Että molemmilla olisi tyystin oma elämä ja kumppani vain joku joka nyt sattuu jakamaan sängyn ja laskut. Tarkoitan sitä, että molemmilla on hyvä olla myös se oma elämä ja tällöin myös se sängyn, laskujen ja arjen jakaminen tuntuu astetta vähemmän arkiselta tai työläältä. Sitä jotenkin eri tavalla arvostaa toista enemmän kun hän ei olekaan siinä ihan koko ajan jakamassa sitä tavallista arkea. Kun joutuukin ihan itse raahaamaan puusäkit, ruokkimaan eläimet, levittämään pyykit narulle ja keittämään soppaa vain yhdelle.

Kun toista näkee harvemmin, tai pitkän tauon jälkeen, ei kielikään ole niin kärkevä. Sitä kertoo herkemmin rakkaudesta ja ikävästä ja vastaavasti siivoaa suustaan kun sinä et ikinä ja miks et oo -heitot. Suusta ei tipahtele niin usein ilmaan käskyjä ja kehoituksia: hae puita, ruoki kanat, pese pyykit, pistä se lautanen suoraan koneeseen. Tai no, ei ainakaan ensimmäiseen pariin päivään.

Toinen salaisuus pitkään, hyvään ja toimivaan parisuhteeseen on parisuhteen hoitaminen. Vierastan sitä kun sanotaan, että parisuhteen eteen täytyy tehdä töitä. Työ edustaa minulle jotain sellaista ehkä hieman epämiellyttävää velvollisuutta, josta haluaa saada vapaata aika-ajoin. En siis koe parisuhdetta työpaikkana. Mutta hoitoa parisuhde vaatii kyllä, ei se itsekseen kukoista ja pysy elinvoimaisena.

Niinpä meillä oli se treffi-ilta. Ei luiskahdettu pitkän näkemättömän ajanjakson jälkeen suoraan tiskirätteihin, hiekkaiseen eteiseen ja haravoimattomaan pihaan. Vaan lämmitettiin saunaa, pelattiin korttia, syötiin vatsamme piukeaksi tortilloja ja suukoteltiin seitinohuissa keskiviikkohiprakoissa.

Tortilloja jäi myös torstaille.

Teetkö minullekin annoksen?”

”En.”

”Etkö rakasta minua?”

”Se oli eilen se.”

8 vastausta artikkeliin “Parisuhteen hoitoa”

 1. Mä jopa ymmärrän kun lehdistä lukee joistain näyttelijöistä jotka 50-vuotiaina eivät uusien puolisoidensa kanssa asu saman katon alla. Kyllähän se suhde pysyy ihan erilaisena jos ei olla yhdessä 24/7. Voi yöpyä toisen luona ja sit taas olla yksinkin kun haluaa. Etenkin tässä lapsiperhe-arjessa on toisinaan sellanen olo, että hitto sitä viettäisi välillä mielellään aikaa yksin. Ei edes sen miehen kanssa, vaan YKSIN. 😅

  Liked by 1 henkilö

 2. Mie olen kyllä just sellainen tyyppi, että nauttisin eri osoitteista. Tai reissumiehen muijana olosta tai vielä parempi reissumuijana olosta!
  Kun toinen on koko ajan näköyhteydän (tai ainakin kuuloyhteyden) päässä niin ei ikinä ehdi ikävöidä, kaivata, hekumoida tapaamisen ajatuksella.
  Vaan se on just sitä teesitäteetätäMIKSIEToletehnytjäkäjäkäjäkä.
  Hahahaha – Just nyt puren poskeeni etten ala mäkättämään tyhjäämättömästä tiskikoneesta… vähän herkistää kun tulin töistä kotiin ja masiina tyhjäämättä – sieltä oli kyllä saatu otettua tarvittavia aterimia ja astioita, mutta…
  Etäsuhde.
  Viikonloppuparisuhde:
  Kaukosuhde.
  Mulletänneheti!

  Liked by 2 people

 3. Hear, hear! Itse olen lähes kaiket päivät kotosalla toipumassa pitkäaikaisesta sairaudesta ja mies pääosin etätöissä kotona – joten joo, joskus saatan muistella kaiholla suhteemme alkuaikoja, jolloin olimme etäsuhteessa… Vaikka eihän se etäsuhdekaan oikeasti mitään herkkua ollut. Mutta omatkin elämät olisi molemmilla hyvä olla.

  Liked by 1 henkilö

  1. Me ei olla etäsuhteiltu koskaan, mutta välillä näitä molempien omia menoja sattuu hurjasti kerralla, jolloin kieltämättä hieman etäsuhteelta tuntuu 😄 Nytkin olen palailemassa omilta viikonloppureissuiltani kotio päin – johan tuossa ehdittiin viime viikolla peräti kaksi päivää majailla samassa osoitteessa 😂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: