#4 Kirje Joulupukille

Picture_20181126_173305436

Hei, Joulupukki!

En ole kirjoittanutkaan sinulle vuosiin – tai edes kymmeniin. Ei olla enää tavattukaan pariin vuoteen. Niinpä päätin nyt tarttua toimeen.

Toivoisin joululahjaksi rauhaisaa ja hyvää mieltä sekä läheisten kanssa yhdessä oloa. En minä niin materiasta piittaa, mutta maailmanrauha olisi kiva ja myös eläimille, oi eläimille, minä toivoisin lämpöä ja rakastavia koteja.

Ja höpö höpö! Totta kai minä materiasta piittaan! Olkoonsa ikää neljä tai kolmekymmentäneljä, ei sen väliä, lahjat on ihania. Yllätyslahjat etenkin, jännittynyt lahjapaperin aukaiseminen ja ja ja. Mutta jos minä nyt saisin toivomalla toivoa, niin toivoisin…

Hanya Yanigaharan kirjan Pieni elämä ja Minna Rytisalon kirjan Rouva C., sillä olen niistä kuullut niin paljon hyvää puhuttavan. Tai no, totta puhuen, ilahtuisin varmasti ihan mistä tahansa kirjalahjasta. Koskaan ne eivät ole pieleen menneet.

Uuden puhelimen ja uuden läppärin, koska entiset alkavat vedellä viimeisiään. Mutta ymmärrän kyllä ettei kiltteyspistesaldoni sellaisiin riitä, joten tämä tyttö on hyvä ja lompsii ihan itse kauppaan niitä hankkimaan.

Oikeasti tehokkaan ja näppäräkäyttöisen otsalampun helpottamaan työmatkoja. Tällä hetkellä käytössä oleva pikkutuikku ei paljoa valaise eikä lohduta viipottaessani pyörällä tuolla pilkkopimeässä.

Lisäksi hei, Joulupukki, jos olet yhteyksissä Luontoäitiin niin vinkkaatko hänelle, että valkoinen joulu olisi kiva. Että näitä jo tulleita jos ei enää vedellä sotkisi. Mutta ei nyt tartte riehaantua kuitenkaan ihan viime talvisiin mittoihin, kun saatiin kahlata hangessa vielä toukokuussakin.

Sellaisia minä toivoisin!

Terveisin, Pia

PS. Pyydän lukijoilta kommenttiosioon liitteeksi asioita mitä he toivoisivat jouluksi!

15 vastausta artikkeliin “#4 Kirje Joulupukille”

 1. Jos saisin isosti toivoa, niin toivoisin et kohtalo, tai siis pukki järjestäis mut Ayurvedan perusopintoihin Helsinkiin 😁 Se vaatii kuitenkin niin paljon rahaa, et budjettiratkaisuna kävis myös aromaterapiaan ja ayurvedaan liittyvät kirjat 👌🏻
  Ja jos pois kouluaiheista, niin Alkon glögihyllystä käy kaikki 🤶

  Liked by 1 henkilö

 2. Toivon jouluksi pientä pakkasta, hipsutellen vähäisiä lumihiutaleita, terveyttä ja ihanan rauhaisaa mieltä. Mahdollisuutta päästä viettämään taas mökkijoulua, joka näin aikuisena tuntuu ainoalta ja oikealta 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. ❤ Mökkijoulusta aina pienesti haaveksin minäkin, mutta sitten kuitenkin joka vuosi sen edelle ovat menneet perheiden kanssa vietetty aika ja (valmiina) notkuvat joulupöydät. Ehkä sit joskus vielä aikuisempana ajatus toteutuukin! 😀

   Tykkää

 3. Ihan vaan rauhallista joulua toivon minä. Viettipä joulun sitten töissä tahi kotona. Ja toivoisimpa, että kaikilla olisi vähän joulumieltä ja omastaan antaisi myös vähempiosaiselle itse kukin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Mietin, että olen kaikki nämä vuodet uskonut Joulupukkiin – ja uskon vieläkin. Toteuttaisitko Joulupukki tänä vuonna toiveeni? Pyydän vain kahta asiaa, joista mm. Jarkko Ahola laulaa:

  ”Kahta vain joululahjaa
  Kahta vain mä toivoisin
  Vain pientä hetken hengähdystä
  Ja mielenrauhaa tietenkin
  Mä toivon vain, vain jouluntaikaa
  Et sydän ois ees hetken aikaa huoleton
  Ja joulu tois tuon hetken toivon
  Jos myötä tuon yötuulen lauhan
  Joulu tois taas mielenrauhan rahtusen…”

  Lisäksi kyllä toivon, että kaikkien toiveet toteutuvat, itse pyytäisin materiapuolelta, että meidän kesämökki saataisiin tulevana kesänä vihdoinkin siivottua ja korjattua käyttökelpoiseksi.

  Liked by 2 people

 5. Ei-materiaa olevia toiveita olisi paljon, mutta niiden toteutumista ei Joulupukkiparka pysty aikaansaamaan, joten olen vihjannut apupukille, joka meillä asustaa toiveen sisäkäyttöön tarkoitetusta pikkutrampolinista, jolla voisin nivelystävällisesti itseäni liikkuttaa…

  Liked by 1 henkilö

 6. 1. Avustusta matkakassaan josko VIHDOINKIN vuonna 2019 saisin haaveeni nro 1 toteutettua
  2. Tatskalahjakortti! Juurikin tänään sain idean miten tota lätkäkäsivarteni koristusta jatkaisin, tai siis missä järjestyksessä ja MIKSI 🙂 (musakäsivarsi saa vieläkin siis odottaa)

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: