#10 Jouluisia faktoja minusta x 10

Lukuisten blogivuosien aikana on tullut osallistuttua jos vaikka millaiseen haasteeseen ja kerrottua itsestään yhtä sun toista nippelitietoa (kuten esimerkiksi synttäreiden aikaan täräytin paljastaa 34 asiaa minusta!). Näitä kuitenkin on niin hauskaa miettiä sekä lukea muiden vastaavia. Aina sitä vaan keksii itsestään jotain uutta kerrottavaa sekä oppii muista! Niinpä tässä sitä mennään jälleen, tällä kertaa jouluisin paljastuksin

1.  Olen vakaasti päättänyt, että en voi sietää minkään sortin kastikkeissa tai ilman olevia sillejä, vaikka en ole koskaan yhtäkään edes maistanut. Silli näyttää ja haisee niin ellottavalle, että en voisi kuvitellakaan laittavani moista suuhuni (enkä voi ymmärtää, miten joku voi.)

2. Teini-ikäisenä, joskus jo täysi-ikäisyyden kynnyksellä, vihasin joulua. Tai ainakin näin annoin ymmärtää kaveriporukoissa, koska kai se oli jotenkin coolia. Eräänä jouluna angsteissani muun muassa paketoin joululahjat mustista jätesäkeistä leikkaamiini palasiin ja sidoin paketit kirkkaanpunaisella lahjanauhalla. Olin siis kuitenkin hankkinut muille joululahjoja ja osallistuin muutenkin joulunviettoon, että hirveen loogista ja uskottavaa oli tämä.

3. Parasta jouluyössä on jääkaapin oven raosta syöminen.

4. Lakkasin uskomasta joulupukkiin kun joulupukin sylissä istuessani hoksasin, että jumankekka sillähän on kädessään isäpuolen veljen hanskat! Muistini mukaan ne olivat aivan tavalliset mustat nahkahanskat, joten en ymmärrä kuinka asia oli minulle niin päivänselvä ja tuttu, kuinka ne niin vuorenvarmasti tunnistin. Ehkä tuoksusta tai ehkä lapsen silmin vain kiinnittää huomiota yksityiskohtiin jotenkin ihan eri tavalla. En muista minkä ikäinen olin, mutta uskoakseni en ollut vielä koulussa.

IMG_20181201_205228_796

5. Rakastan jääkylmää rusina-luumukiisseliä. Mutta vain jouluisin, ei tulisi mieleenkään himoita moista muulloin. Jouluna se nyt vaan on kerta kaikkiaan paras mahdollinen jälkkäri mitä kuvitella saattaa.

6. En käy läheskään joka joulu haudoilla, vaikka sinne useampi läheinen onkin jo päätynyt, kuten isäni. Kuitenkin kun palailemme myöhään aattoiltaisin/öisin kotiin pyydän Jereä ajamaan hautuumaan ohi, koska jouluöisin siellä on niin sanoin kuvaamattoman kaunista.

7. En ole lähettänyt tai antanut joulukortteja ehkä noin viiteentoista vuoteen.

8. Viime vuoteen saakka olin myös vakaasti päättänyt, että en pidä lanttu- enkä porkkanalaatikosta. Koskaan maistamatta niitä kumpaakaan, tietenkin. Viime jouluna maistoin lanttulaatikkoa ja menetin sille sydämeni välittömästi. Porkkanalaatikko on kuitenkin vielä mielestäni jotenkin epäilyttävää. Ehkä tänä vuonna annan sillekin mahdollisuuden?

9. En välitä perinteisistä joulun väreistä oman kotini joulukoristelussa, kuten siis punaisesta, vihreästä tai etenkään sinisestä. Ylipäänsä jouluinen koristelu on hyvin vähäistä ja hillittyä, ja useana vuonna väreiksi ovat valikoituneet ne samat ja vanhat kaapeista valmiiksi löytyvät hopea ja violetti. Ylipäänsä meidän joulusisustus on hyvin pitkälti sama kuin talvisisustus muutamia joulun aikaan laitettavia härpäkkeitä lukuunottamatta. Siis koko talvi kodissamme tunnelmoidaan kynttilöillä, valoilla, pörröisillä tyynyillä ja talvisemmilla koristetyynyn päällisillä sekä taljalla.

10. Ostan joka vuosi äidilleni saman joululahjan. Tai siis uusimman kirjan kirjasarjasta, jota hän kerää. Vastaavasti tiedän joka joulu mitä saan äidiltäni lahjaksi. Mutta silti lahjat täytyy aina paketoida ja antaa vasta aattona.

En haastamalla haasta tähän ketään mukaan, mutta tämän saa napata omaan blogiinsa jos niin haluaa! Jos päädyt paljastelemaan itsestäsi jouluisia asioita, niin olisi kuitenkin hauskaa jos ilmiantaisit itsesi kommenteissa! Näin minä ja muutkin päästäisiin lukemaan myös sinun jouluiset faktasi! 🙂 TAI jos sinulla ei ole blogia, mutta kovasti nyt paljasteluttaa, niin kommenttikenttä on vapaa! 😀

7 vastausta artikkeliin “#10 Jouluisia faktoja minusta x 10”

 1. #10 Jouluisia faktoja minusta x 10
  En tiedä kiinnostaako ketään sun lukijoista mun jutut, toivottavasti ees sua. Mutta koska mulla ei vieläkään oo sitä omaa blogia ni laitan omat vastaukseni tähän 😀

  1. Kirjotit silleistä, siis kaikki kalaruoathan on ihan parasta joulupöydässä, myös ne erilaiset sillit! Mutta äitin tekemä mätikakku on parasta! ❤
  Pärjäisin ehkä jopa ilman kinkkua! 😮

  2. Mä en oo ikinä peitelly tykkääväni joulusta kuin… Ja oon vissiin tähän ikään saakka käyny kerran baarissa joulun aikaan, yhtenä vuonna tapaninpäivänä. Oli ihan kivaa, voisin mennä toistekin. Mutta nykyään tapaninpäivänä tuppaa olemaan muuta ohjelmaa, yleensä tapaninpäivinä löydän itteni yllättäen H. Arenalta 😀

  3. Parasta jouluyössä on istua porukoitten sohvalla äitin kanssa kattomassa töllöä / lukemassa kirjoja / höpöttämässä mistä ny millonkin ❤
  (koska iskä menee jo aiemmin nukkumaan)

  4. Mä olin aika vanha ennen ku tajusin kuka suvun joulupukki oli. Tai yhtenä vuonna oli kyllä selvinny että se oli, ainakin sillon, mun kummisetä. Mutta seuraavana vuonna joulupukilla olikin sitten serkun valkonen paita ja tietyn värinen rusetti kaulassa 😀

  5. Öh, rusina-luumukiisseli? Yrh! (sori!) Pitää oikein pohtia mitä me on viime vuosina syöty jouluna jälkkäriksi, hyvää se on kyllä ollut, sen muistan, mutta mitä. Mä kun keskityn enemmän mm niihin kaloihin 😀

  6. Joka joulu käydään haudoilla jonain päivänä, yhteensä 4 haudalla, tänä vuonna kun tuli se neljäs…

  7. Mä aikaisempina vuosina oon lähettäny joulukortin vaan mummille. Ja muuten pistäny joulukorttirahat Itämeren suojeluun WWF:n kautta. Tänä vuonna ne "muut" joulukorttirahat meni Vennerin kautta (www.venner.fi) vähävaraisten perheiden jouluruokakasseihin *<8)

  8. Lanttu- ja porkkanalaatikko, ei kiitos. Perunalaatikko menee.

  9. Sininen joulun väri? 😮
  Mun joulun värit on vissiin punanen ja kulta, tai eniten mulla on punasia joulukoristeita (tosin ei mullakaan kovin paljoa ole, ainakaan vielä). Ja jotenkin ton kultasen voi sitten ajatella myös keltaiseksi, jotenka mun joulukoristeiden väri on jotenkin kummallisesti päätynyt muotoon puna-kulta(/keltainen)… 😀

  10. Mäkin periaatteessa ostan äitille joka vuos saman lahjan, lipun johonkin kulttuuritapahtumaan 🙂
  Tänä vuonna meinas käydä ohrasesti kun ei meinannu löytyä sopivaa kulttuuritapahtumaa ja olin jo ostamassa ihanan hierontalahjakortin. Mutta onneks sit FB ties mainostaa yhtä tapahtumaa jonka tiedän äitiä kiinnostavan joten lippu sinne on kohta lahjapaketissa, oma lippu samaan tapahtumaan jääkaapin ovessa ja äidin ystävän lippu samaan tapahtumaan hänellä lompakossa 😀

  BTW, onko sulla ns. kysymykset tms näihin kohtiin jossain? Jos tän haluis kopsata esim FB:kiinkin 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos Tikru! Totta kai kiinnostaa sun, ja kaikkien, vastaukset ❤
   Tämä ei ollut mikään varsinainen kysymys-vastaus-haaste vaan keksin omasta päästäni paljasteltavat asiat, jotka siis liittyy nimenomaan minuun. Hauskaa, että seurailit samoilla jäljillä, vaikka siis tämän olisi voinut toteuttaa ihan vaan kertoilemalla omia juttuja. 🙂 Perinteistä kysymys-vastaus-systeemiä on kyllä tulossa vielä tässä joulukalenterissa.
   Saisit kyllä sen oman blogisi pikkuhiljaa pistää pystyyn ku oot siitä niiiiiin kauan puhunut! 😀

   Tykkää

   1. Mutta minkä laitan blogin nimeksi ja varsinkin MINNE sen perustan, kas siinä kysymys! Tosin se ”flatuksen” aikoinaan keskimä ”lempinimi/Tinder-nimimerkki” ois kyl aika jees, jos sen vaan muistais ihan täysin… 😀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: