#22 Lapsuuteni joulut

Voihan kääk ja iik! Kävin tässä eräänä päivänä kotikotona penkomassa valokuva-albumeita ja apua mitä aarteita sieltä löytyikään. Kuvia minun lapsuuteni joulusta, tai nimenomaan minusta, ei läjäpäikseen ollut, mutta muutamia lapsuus- ja nuoruuskuvia jouluilta haluan jakaa täällä blogissa. Kuvien vähyys todennäköisesti johtuu siitä, että opin jo varhaisessa vaiheessa inhoamaan sekä pakoilemaan kameraa, haha. Lisäksi toki tuohon maailman aikaan ei ollut älypuhelimia valmiina napsaisemaan kuvia joka hiivatin hetkestä tai edes kameroita löytynyt joka torpasta.

Vanhimmissa löytyneissä kuvissa minä olen noin 4-5-vuotias pellavapäinen tirppa. Nämä ovat ehdottomasti mun lemppareita! Siis kattokaa nyt mikä crazy catlady olen ollutkaan jo since 1984! Nämä kuvat on otettu minun mummolassani maalla ja kuviin minun lisäkseni ovat päässeet edustamaan serkkuni, äitini sekä silloinen isäpuoleni. JA TIETYSTI KISSAT!

Joulu88_Pia4v

Jouluna_88_Pia4v

”Minun kissa! MINUN!!”

Pia_4v

Näissä seuraavissakin kuvissa olen suunnilleen jotain 5 vee, mutta osasin jo hieman käyttäytyä. Oli meillä kyllä kissa tuohonkin aikaan… Kuvat on otettu silloisessa kodissamme, johon itse asiassa muutin uudestaan asumaan yksin ollessani parikymppinen ja jossa ehdimme myös vähän aikaa asua Jeren kanssa yhdessä! Ympäri mennään, yhteen tullaan.

Joulupukki oli ihan huisin jännittävä. Kirjoitin aiemmin paljastelupostauksessa, että ”Lakkasin uskomasta joulupukkiin kun joulupukin sylissä istuessani hoksasin, että jumankekka sillähän on kädessään isäpuolen veljen hanskat! Muistini mukaan ne olivat aivan tavalliset mustat nahkahanskat, joten en ymmärrä kuinka asia oli minulle niin päivänselvä ja tuttu, kuinka ne niin vuorenvarmasti tunnistin. Ehkä tuoksusta tai ehkä lapsen silmin vain kiinnittää huomiota yksityiskohtiin jotenkin ihan eri tavalla. En muista minkä ikäinen olin, mutta uskoakseni en ollut vielä koulussa.”  Kuvasta päätellen vielä 5-vuotiaana uskoin Joulupukkiin kuitenkin ihan täpönä!

Pia5v ja äiti

Pia_5v

Näissä seuraavissa kuvissa olenkin jo 10-vuotias. Joulupukkiin en siis enää varmastikaan uskonut, mutta muistelisin ainakin, että pikkuveljien takia Pukki olisi käynyt meillä ihan joka ikinen vuosi. Näistäkin kuvista tulee kyllä hurjan hyvälle mielelle. Milloin tuosta reppuselässäni keikkuvasta pikkupojasta tuli vajaa kolmekymppinen kahden lapsen isä?!

Pia_10v

Jouluna_94

Viimeisimmissä kuvissa, joita tässä jakoon laitan, olenkin jo esiteini. Olen siis näissä jotain 11-13-vuotias. Tässä vaiheessa sisaruskatraamme olikin jo täydentynyt kahdella kaksoispojanpallerolla. Niistäkin on kasvanut jo aikamiehiä! Käsittämätöntä, kun itse ei kuitenkaan ole vanhentunut eikä ryppyyntynyt päivääkään…

Joulu_96

”Joulu on vakava asia. Ja elämä. Ja kaikki, vittu, iha sama.” T. Pia 13v

Joulu_97

Näitä kuvia katsellessa on kyllä pakko myös hieman hihitellä kaikelle muullekin, mitä kuvista välittyy. Siis kasarin ja ysärin hiusmuotia, sisustusratkaisuja, silmälaseja ja vaatetuksia…oh no. 😀

Ihanaa viikonloppua ja ihan kohta kohta kooooohta saapuvaa jouluaattoa kaikille! Ottakaahan paljon kuvia, joita voi sitten muutaman vuosikymmenen päästä kauhunsekaisella riemulla pläräillä ja muistella… 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: