#23 Joulu öissä töissä

Olen tässä Pöpelikön joulukalenterissa kertoillut muun muassa unelmieni joulusta sekä haaveillut mökkijoulusta. Kummallakaan noista aikaisemmista postauksista ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tämän joulutodellisuuden kanssa – minun joulunpyhäni kuluvat nimittäin tiiviisti töissä.

Picture_20181213_002519426

Olen ollut kaksi aiempaa joulua vapaalla, joten tasapuolisuuden nimissä toivoin työvuoroja kaikille joulun pyhille. Dollareiden kiilto silmissä toki rustasin toiveet vieläpä yövuoroiksi, mutta mietin myös työkavereita ja sitä, että kukaan tuskin haluaa kökkiä joulua nimenomaan öissä. Tällöin kun päivät menee nukkuessa ja näin missaa (lähes) koko joulun ilon. Toiveitani kuunneltiin ja niinpä aloitan yötyökukkurukuut tänään ja lopettelen Tapaninpäivänä.

Omasta mielestäni iltavuorot ovat ehkä kököintä aikaa olla töissä, siis noin niin kuin oman joulun ja navan kannalta. Meillä ainakin kun jouluruokailut, lahjat ja muu yleinen hengailu ajoittuu ilta-aikaan, niin nehän sitä jäisi kokonaan kokematta. Aamuvuoroja tehdessä niihin pääsisi mukaan, mutta sitten taas aamuheräämiset ei ole niin yhtään minun juttu. Yövuorot mahdollistaa niin piiiiiiiitkät unet kuin läheisten kanssa iltahengailun ennen töihin menoa, joten win-win.

Picture_20181213_002554814

Jos taas miettii työvuoroja sen kannalta, että mitä joulu ON töissä, niin ei se nyt kuitenkaan ihan kakkaa ole, vaikka jokainen meistä varmasti haluaisikin joulunsa viettää läheistensä kanssa tehden omia juttujaan. Aamuvuorossa totta kai iso plussa on se, että pääsee nauttimaan asukkaiden kanssa ihanasta jouluruuasta (ja vastaavasti pääsee viettämään omaa jouluaan koko illaksi), jännitystä kipristelevästä illan odotuksesta, joulurauhan julistuksesta, joululauluista ja muusta kepeästä ohjelmasta. Iltavuorossa puolestaan myös on oma tunnelmansa. Vaikka meidän asukkaamme ovatkin aikuisia tai jo ikäihmisiä käy työpaikalla kuitenkin joka joulu itse Joulupukki tuomassa asukkaille herkkuja sekä juhlamieltä. Asukkaat tästä nauttivat kovasti ja Joulupukkia odottavat, joten tämä on ihana perinne. En näe mitään syytä miksi (jouluisen) leikkimielisyyden tulisi lakata olemasta jossain tietyssä iässä.

Picture_20181213_002539910

Yövuorolaiselle joulun pyhät ovat rauhaisaa aikaa. Näin aaton vastaisena yönä todennäköisesti keittiön puolella on huisketta, sillä yökön tulee (esi)valmistella jouluruokia. Muutoin todennäköisesti saa nauttia tyytyväisten asukkaiden tyytyväisestä yöunesta. Koko talo tuoksuu joululta. Ikkunoilla on kyntteliköt ja kuuset on koristeltu asukkaiden askartelemilla enkeleillä ja punatulkuilla. Niin ja sitten aaton jälkeen yökön saattaa tavata napsimasta jääkaapin oven raosta kinkun jämiä, karjalanpiirakoita, lohta…

Tai näin siis ainakin tämä yökkö toivoo, saa nähdä kuinka yöt todellisuudessa menevät! 😀 Joka tapauksessa, ihanaa aaton aattoa kaikille! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: