Korkeakoulujen yhteishaku alkoi tänään – ja minä tartuin siihen

Joskaan en mitenkään erityisen tyylikkäästi, itsevarmuutta puhkuen ja tyynesti kahvia siemaillen. Sen sijaan minä eksyin opintopoluille, häkellyin sanoista ja käsitteistä, hajoilin itsevarmuuteni säpäleiksi ja korvieni välissä sihistiin, että mitä ihmettä sinä oikein kuvittelet tekeväsi.

Sain minä kuitenkin itseni lopulta kasattua ja silmissä vilistävät tekstit ja lukuisat ja taas lukuisat avatut välilehdet alkoivat muodostua päässäni ensin järkeviksi lauseiksi ja sitten ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi. Onnekseni myös veljeni toimi kärsivällisenä tuutorina ja tsemppaajana ja järjen äänenä tämän koko päivän kestäneen hötkyilyni ja seinille sinkoiluni keskellä.

Päädyin kolkuttelemaan Kokkolan, Joensuun, Kuopion ja Jyväskylän ovia. Hakujärjestystä ehdin vaihtaa ensimmäisestä aiotusta toiseen ja vielä viime metreillä kolmanteen. Järjestyksellä kun on väliä – mikä ikinä ylimmistä toiveista nappaakaan, sen alempana olevat raukeavat automaattisesti. Hain Joensuuhun ja Kuopioon yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan, Jyväskylän humanistis-yhteiskunnalliseen tiedekuntaan ja Kokkolaan. Alavalinnat, joista jompaan kumpaan toivon päätyväni, ovat sosiaalityö ja sosiologia.

Loppujen lopuksi päädyin laittamaan sosiaalityön hakujärjestyksessä kahdelle ensimmäiselle paikalle. Olin näiden kahden alan kanssa kipuillut ja pallotellut loputtomiin, mutta tässä taistossa, ei nyt sinällään mitenkään yllättävästi, voitti järki ja todennäköisempi työllistyminen tulevaisuudessa haihattelun ja oi kun minä haluun ja uuh miten mielenkiintoista sijasta. Niin tai näin, mikäli sisään pääsen, jos näistä aukeaa mikä tahansa ovi, on minusta isona tulossa yhteiskuntatieteiden maisteri.

Jotkut hullut ovat tosin väläytelleet minulle ideaa tuplamaisteristakin. Ja minä hullu olen sitä puolitosissani makustellut, vaikka en vielä tässä vaiheessa tiedä, kuinka ylipäänsä tulen edes sen yhden maisterin opinnot käytännössä järjestelemään mikäli onni potkaisee.

No jaa. Go with the flow ja silleen.

54258072_311901982843996_5119579464686108672_n

Mutta siis kuitenkin, nyt on pölistelty pölyt vanhoista tutkintotodistuksista ja pyydetty Jyväskylän avoimesta tämän hetkinen opintosuoritusote liitteeksi hakemuksiin. Suoritusotteen silmäily oli mieltä hivelee – mikä kauuuuuunis rivistö kiitettävää ja erinomaista ja mikä uskomaton määrä pisteitäkin kertynyt, siis jo yli 130! Tai no, ruotsin kohdalla ei paljoa henkseleitä paukutella, mutta minulle itselleni rimaa hipoen läpäisty on yhtä kuin jättevitunbra, joten se siitä.

Viimeisiä pisteitä, puuttuvaa viittätoista, kasailen vielä kokoon. Tai siis, kymmenen niistä periaatteessa on jo plakkarissa, kunhan herra opettaja vaan viitsisi ne jo kuukauden päivät palautettuna roikkuneet tehtävät tarkistaa. Viimeiset viisi pistettä on työn alla, eikä niidenkään suhteen tule kiirettä – suorittamisaikaa on vielä toukokuun loppuun.

Tämän lisäksi viidestä paikasta kolmeen minun pitää vielä raapustella perustelukirjeitä siitä miksi juuri minä olisin ihan sikkehyvä valinta. Muuten tässä lähinnä odotellaan toukokuussa koittavia pääsykoepäiviä, juostaan pitkin seiniä ja siinä sivussa lallatellaan luovaa kirjoittamista niissä kirjoittamisen opinnoissa. Ettei nyt vaan kävis elämä tylsäksi tai kiire loppuisi.

On tämä kyllä aivan älyttömän hurjaa, että olen elämässäni yhtäkkiä tässä pisteessä. Minä, joka ei ainakaan akateemikoksi koskaan aikonut tulla. Minä, joka otin varovaisesti kurssin kaksi avoimesta silloin joskus ja ajattelin, että ei minusta ole tähän tällaiseen, yliopisto-opiskeluun herrajumala sentäs. Nää tämmöset on ihan joillekin muille.

Elämä on jännää, ja itsensä haastaminen vielä jännempää.

4 vastausta artikkeliin “Korkeakoulujen yhteishaku alkoi tänään – ja minä tartuin siihen”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: