Mitä olen puuhaillut?

Somemaailmassa kiertää karanteenibingoja, karanteenisitäjatätä siis tylsyyden sietämyshaasteita ja vinkkejä sekä blogeissa kertoillaan asioista, joita on voinut puuhailla ja mitä taas ei ole. Joku kaipaa aiempia juttujaan enempi, joku vähempi, ja jollakulla maailma ja elämänmeno ei ole juurikaan muuttunut aikaisemmasta. Minä kuulunen tähän jälkimmäiseen porukkaan. Ihan jo lähtökohtaisesti siksi, koska olen aina ollut muutenkin varsinainen kotihiiri eikä päivä-, viikko- tai kuukausiohjelmaani ole koskaan kuulunut mitään erityisempiä rientoja, harrastuksia tai muita kodin ulkopuolisia menoja. Paitsi mökkeilyä, jota on tänä keväänä ollut runsain mitoin, ja sekin nätisti ohjeistuksia noudattaen ihan oman kunnan alueella. (Että semmonen disclaimeri tähän väliin jos joku siellä on miettinyt, että onpas holtiton ja itsekäs persereikä siinä niih.)

Mut hei, minäkin voin tähän osallistua kertomalla nyt ainakin alkuun, että mitä en ole puuhaillut:

– en ole suonut ajatustakaan opiskeluun nyt suunnilleen viikkoon

Ooämgee ja vittujee ja apua minä sanon. Veikkaan, että viimeistään viikon päästä olen täällä ja instassa ja facessa ja kaikkialla kiljumassa, että kiirekiiredeadlineKIIRE ja MIKS EN OO TAASKAAN TEHNYT MITÄÄN. Mutta näin siinä on nyt käynyt, enkä ajatellut asian suhteen tehdä suunnanmuutosta tänäänkään. Puolustaudun nyt kuitenkin sillä, että ennen tätä mennyttä viikkoa olin hirmuisen ahkera ja aikaansaava. Ja sillä, että silloin ilmassa kaikuneet kiljumiset haipuivat tuuleen ja kalenteriin löytyi paljon paljon uutta yllättävää tilaa, kun luin erään kurssin tehtävänannon uusiksi ajatuksen kanssa ja tajusin, että ne kolme aikataulutettua kirjoitustehtävää eivät sittenkään koskeneet minua. Ahhaha. Hahahahaa. Okei, tehtävää toki on riittämiin tälle keväälle vielä siitä huolimatta edessä, mutta juuri nyt ja tänään sanon niille vielä MEH, koska

opiskelun sijaan olen puuhastellut:

– Töitä. Töitä töitä ja töitä. Niin hullua ja nurinkurista kuin se onkin, niin minusta tuntuu, että olen työmaalla nyt keikkalaisena enemmän kuin silloin vakkarina. Johtuu varmasti osin siitä, että aikaisemman yökyöpelöinnin sijaan teen nykyisin huomattavasti enemmän päivävuoroa. Jaaaaa sit kun sitä yökyöpelöintiä tuleekin vain satunnaisesti, niin olenkin sitten ihan tööt pihalla ja nukkua posottelen yövuorojen väliset ja jälkeiset päivät aivan totaalisena tajuttomana.

– Töihin liittyen olen joutunut pitämään elämäni ensimmäisen kerran hengitysmaskia. Ei siksi, että meillä olisi tartuntoja, vaan siksi, ettei niitä myöskään tulisi. En ole missään vaiheessa panikoitunut koronasta tai mitään, mutta tällainen suojavarustuksen käyttöön otto meinaa aiheuttaa pientä ajatusahdistusta, kun tilanne tavallaan konkretisoituu ihan oikeasti. Siis totta kai konkreettista aiemminkin on ollut esimerkiksi turvavälit, tehostettu käsihygienia ja siivous, mutta ymmärtänette toivottavasti mitä tarkoitan.

lyhdyt

pönttö

Ja koronauutisista muihin uutisiin, olen puuhaillut:

– Mökkeilyä. Ihanaa ihanaa mökkeilyä. Perinteisen saunomisen, kunhan vaan olemisen, saunaan vesien kantamisen ja oluen tai viinin lipittelyn lisäksi mökkeily tarkoitti tänään muun muassa sellaista kevätpuuhastelua, että tehtiin telkälle pönttö.

– Pienimuotoista keväthepulointia kotona. Eiiii mitään siementen istutusasioita tai pelargonioiden kasvatusta uuteen nousuun (siis, kävin kurkkaamassa kellariin olinko tänä keväänä unohtanut pelargoniat sinne, mutta olinkin unohtanut sen, ettei niitä syksyllä edes otettu talteen) tai muuta puutarhurointivastaavaa, mutta pientä kaappien siivoamista ja järkkäilyä kuitenkin. Ja sekoamista karvojen määrään.

– Hulailua, crossailua ja elämäntapamuutoksia siltä mitä nyt tältä viininlipittelyltä olen ehtinyt.

Omista puuhailustaan ovat kertoneet ainakin Saila ja Toreynn. Mitäs sie teet siellä?

 

 

10 vastausta artikkeliin “Mitä olen puuhaillut?”

  1. Etätöitä ja urvottamista sohvalla. Olen tällä viikolla katsonut KOLME teinileffaa ja tuhonnut niitä katsellessa ainakin miljardi aivosoluani, niin tyhjänpäiväisiä ne olivat.
    Tänään olen päättänyt paistaa voisilmäpullia!

    Liked by 1 henkilö

    1. Urvotus hyvä. ❤ Kuis sun kuntoralliprojekti etenee? Mulla on mennyt nyt öhhöm hiukkasen sikailuksi tämä elämä, mutta onnekseni se ei ole vielä lukemissa näkynyt. Ei oo menty kohti tavoitetta nyt pariin viikkoon, mutta ei onneksi kauemmaksikaan…! 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: